KOLNICI SU MOKRI I SKLISKI, a naleti vjetra dodatno usporavaju promet

Provjerite stanje na cestama u zemlji.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Zbog radova na sanaciji mjesta odrona na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, iza vijadukta Bukovo (od 64. do 66. km), u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom.

Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje, a slab snijeg otežava vožnju na sjeverozapadu zemlje.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, između čvorova Skradin i Karamatići te na A10 Čarapine-Ploče. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić mjestimice pada solika.Vozače  iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kod čvora Oštrovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i na dionici Vrlika-Sinj kod mjesta Kukuzovac;
DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani;
DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari