Kolarić ‘oplela’ po vodstvu SDP-a: ‘Mi u Zagrebu politički trenutno više ne postojimo’

FOTO: Facebook

Povratnica u SDP kritizirala vodstvo stranke

Aleksandra Kolarić poslala je pismo vodstvu SDP-a zbog stanja u zagrebačkoj organizaciji te stranke. Kako navodi, Kolarić je duboko zabrinuta političkom situacijom u Gradskoj organizaciji SDP-a Grada Zagreba.

>>> Tko je Aleksandra Kolarić: Ambiciozna dama koja želi preuzeti zagrebački SDP

Zagrebačka organizacija naše stranke danas je potpuno je umrtvljena i obezglavljena, a članstvo je duboko apatično i razočarano“, napisala je Kolarić.

Upozorila je kako je zagrebački SDP već mjesecima bez političkih odluka i vodstva:Naša organizacija je, na žalost, već mjesecima bez vodstva te stoga ne donosi nikakve političke odluke. Zadnja sjednica bivšeg Predsjedništva zagrebačkog SDP-a i Gradskog odbora održana je pred točno četiri mjeseca, 25. rujna 2017. godine. U medijima i među građanima jednostavno nema stavova SDP-a o cijelom nizu relevantnih zagrebačkih tema. Aktivnost pojedinih zastupnika u Skupštini ne može nadoknaditi potpunu pasivnost stranke u gradu po cijelom nizu važnih pitanja. Mi u Zagrebu politički trenutno više ne postojimo.”

‘Beskrajno odgađanje izbora za Zagreb’

Kao drugi problem navela je da je zagrebačkom vodstvu istekao mandat, a izbori nisu niti raspisani.

Članovima bivšeg predsjedništva i Gradskog odbora mandat je istekao pred dva mjeseca tj. 23. studenog 2017. (čl. 17. Pravila Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba). V.d. predsjednika organizacije je nepostojeća kategorija u Statutu naše stranke. Čak kad bi to imenovanje i bilo u skladu sa Statutom SDP-a, kolega Saša Molan, koji je imenovan na tu imaginarnu poziciju, savršeno je politički nevidljiv u Zagrebu. U studenome prošle godine (21.11.2017.) istekao je zadnji statutarni rok (čl.77 Statuta) za održavanje izbora za novo vodstvo gradske organizacije SDP-a u Zagrebu. Beskrajno odgađanje izbora za Zagreb, kao i za županijska vodstva, predstavlja suspenziju unutarstranačke demokracije“, napisala je Kolarić.

‘Klanovski sukobi’

SDP-ovka tvrdi da u zagrebačkoj organizaciji vladaju klanovski sukobi, netransparentnost i kaos.

Članstvo je apatično, duboko razočarano, a zagrebačka organizacija je, kao i ostatak SDP-a, razdirana klanovskim sukobima. Netransparentni postupci „čišćenja baze“ tj. isključivanja članova zbog neplaćenih članarina obavijena velom tajne, odluke povjerenika o odbijanju članstva ili o učlanjivanju u nedavno raspuštenu organizaciju donašane bez ikakvih kriterija (Novi Zagreb Zapad), kao i neutemeljena odluka o neodržavanju izbora u Donjoj Dubravi, prijetnje izbacivanjima koje pojedini novoizabrani predsjednici mjesnih organizacija upućuju oponentima, samovolja u vođenju sjednica novoizabranih mjesnih odbora (Maksimir) dodatno doprinose općem osjećaju beznađa i kaosa.

Pojavio se i presedan kojim se članstvu zagrebačkog SDP-a zabranjuju sastanci i politički razgovori! Naime među članovima zagrebačke organizacije počeo je kružiti mail, koji je poslalo dvoje stručnih suradnika zaposlenih u Praškoj, a kojim se zabranjuju sastanci i razgovori članova i članova ‘potencijalnih kandidata’ “, stoji u pismu koje je Kolarić poslala predsjedniku, potpredsjednicima stranke i ostalim članovima predsjedništva SDP-a.

Također, upozorila je i da se broj članova u zagrebačkom SDP prepolovio te je s 3.000 pao na 1.600 članova. Predložila je da se iz tog razloga na sljedećoj sjednici predsjedništva stranke odredi datum izbora za tijela GO SDP-a Grada Zagreba te da se izbori održe najkasnije do 30. travnja, a svim članovima da se odmah omogući slobodna, otvorena i dvosmjerna komunikacija.


Komentari