‘KIŠNI ČOVJEK’ S RABA PRONAŠAO OBITELJ: Nakon 36 godina napokon se saznalo tko je on

Provjereno

Nitko nije znao tko je on.

Muškarac pravog imena Sajid Kešić, a u javnosti znan kao “Kišni čovjek” bez identiteta je proveo 36 godina rapskoj Psihijatriji.

Nakon objavljene priče u Provjerenom o jedinom čovjeku bez identiteta u Hrvatskoj, redakciji 24sata javila se Halida Jakupović. Ona je bila uvjerena da se radi o njezinom nestalom bratu Saidu, jer, kako nam je rekla, puno toga se podudaralo – od vremena nestanka, dobi, fizičkog izgleda sve do zdravstvenog stanja.

Od Halide je uzet DNK uzorak koji je poslan na analizu, a tek nakon što je prilog Provjerenog objavljen policija je uzela DNK uzorak Halidine sestre Saide u Zagrebu. Analiza je pokazala da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici, njihov davno izgubljeni brat.

Uz pomoć Provjerenog obitelj Kešić je saznala za sudbinu svog brata

Ekipa Provjerenog razgovarala je sa Saidovim sestrama Saidom i Halidom te bratom Nisvetom, koji su vijest dočekali s nevjericom. Ne mogu vjerovati da su nakon gotovo 40 godina pronašli svog izgubljenog brata.

“Presretan sam i uzbuđen, ali istovremeno i šokiran da smo napokon doznali gdje nam je brat”, izjavio je brat Nisvet.

Sestra Halida vijest o pronalasku brata dočekala je u Norveškoj gdje se vratila nakon jednomjesečnog odmora u rodnoj grudi.

Stvarno smo uzbuđeni i sretni, sinoć nisam mogla oka sklopiti”, kaže Halida. “Već gledamo kada ima prvi slobodni let za Hrvatsku”, oduševljeno je rekla.

Halidin suprug Husein sretan je zbog supruge, ali istovremeno brine i za njeno zdravlje jer je vijest dočekala u šoku.

“Ja sam zabrinut za suprugu, jer nedavno je doživjela teški infarkt i nakon ove vijesti joj je od šoka gotovo pozlilo”, kaže Husein.


Komentari