KIŠA STVARA PROBLEME: Promet teče usporeno, u gradu se stvaraju gužve

FOTO: publicdomainpictures.net

Zbog obilne kiše neke prometnice su poplavljene.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj (Macelj, Bednja…) mjestimice pada i snijeg. Ima ga i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na gradskim prometnicama uobičajene gužve sada su još gore zbog padalina. Naoružajte se strpljenjem, vozite oprezno i polako.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC36 na dionicama: Karlovac-Šišljavić u Koritinji i Jamnica-Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko.

Zbog radova zatvorena je državna cesta DC5 na dionici Virovitica-Lončarica.

Obilazak: za smjer Kutina-Garešnica-Grubišno Polje-Virovitica: Veliki Zdenci-Končanica-Donji Daruvar-Maslenjača-Đulovac-Suhopolje-Virovitica, a za smjer Terezino Polje-Virovitica-Grubišno Polje-Kutina-Zagreb: Virovitica-Đurđevac-Bjelovar.

Na autocesti A1 kroz tunele: Malu Kapelu i Bristovac u smjeru mora vozi se jednim trakom, zbog radova.

Zatvorena je lokalna cesta LC25145 u Varaždinskim toplicama (Ulica braće Radić). Obilazak je: Varaždinske toplice-A4- Varaždin.

Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

  • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
  • A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Ivanić Grad i Križ (65. +450 do 66. +200 km) na mostu Lonja;
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb od čvora Sveta Helena do čvora Popovec u smjeru Zagreba sanacija je mosta Kašina, te je zatvoren pretjecajni prometni trak i dio voznog prometnog traka, vozi se dijelom voznog prometnog traka i zaustavnim trakom minimalne širine 4,30m. Ograničenje brzine na ovom dijelu je 60 km/h. U zoni predmetnih radova moguće su kolone u slučaju pojačanog prometa i izvanrednih događaja.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-Vojnić-Kolarić-Budačka Rijeka);
  • DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (obilazak je preko Mirkovca);
  • DC42 Vrbovsko-Ogulin (radovi na mostu Hambarište) – obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
  • DC48 Kičer-Pazin (obilazak je županijskim cestama: Tinjan-Sv.Petar u Šumi-Guštini);
  • DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju;
  • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada (obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-Ponte Porton).

>>> DRŽAVNA CESTA DC1 ZATVORENA DO DALJNJEG: Otežan promet kroz Lučko i Stupnik

Komentari