VELIKA ANALIZA: KARAMARKA ODAO GOVORA TIJELA! Šef HDZ-a ovime otkrio više od planiranog (FOTO)

Patrik Macek/PIXSELL

Govor tijela odaje kako Tomislav Karamarko vodi velike unutarnje bitke.

Naizgled dobro raspoložen, samouvjeren i nasmijan prvi potpredsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, u utorak se u središnjici stranke obratio javnosti povodom nastale krize u Vladi kakva se ne pamti u novijoj hrvatskoj povijesti.

Ukratko, HDZ ne odustaje od preslagivanja saborske većina koja ovaj put neće uključivati Most, ali i predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića. U međuvremenu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je kako će najveća oporbena stranka tražiti nove izbore i na njima inzistirati, a nastalu situaciju u državi nazvao blamažom.

I dok trojac Petrov – Orešković – Karamarko i dalje vodi vrlo neizglednu bitku za o(p)stanak na vlasti, činjenica je kako naime unatoč brojnim javnim istupanjima glavnih aktera ove političke drame – i dalje ništa nije jasno: niti kako će Karamarko prikupiti većinu u Saboru te na koji će način svrgnuti Oreškovića s mjesta prvog čovjeka Vlade RH.

>>> RASKOL U HDZ-u! Bandić i Brkić protiv Karamarka, HDZ-ovci tvrde: ‘Novi izbori i – gotovi smo’

Neiskrenim osmijehom prikrivao ozbiljnost situacije

Iako je iz Karamarkovog nastupa jasno kako je prvi čovjek HDZ-a želio ostaviti dojam opuštenog i samouvjerenog političara koji sve konce drži u svojim rukama, govor tijela odaje sasvim drugu stvarnost.

Pomalo arogantno držanje, gledanje novinara s visine, nekontrolirano ‘cerekanje’ te često stiskanje usana upućuju na Karamarkovo negativno raspoloženje. S druge strane, bilo je očito kako cijelo vrijeme svojim izrazom lica želi ostaviti dojam da je stvar vrlo ozbiljna te da je upravo on tu da ju pokuša riješiti.

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

S druge strane, često naginjanje prema novinarima i izravan pogled prema sugovornicima te gestikulacija dlanovima pokazuju želju da se prisutnima ureže u sjećanje sve rečeno za vrijeme tiskovne konferencije te da se isto na kraju, prihvati kao jedina istina: to je tako i o tome ne želim raspravljati.

No, Karamarko povremeno ima otvoren položaj tijela i otvorene dlanove, što je kao da je točno znao kada će i u kojem trenutku upotrijebiti jer je poznato – otvoreni dlanovi znak su iskrenosti. Upravo ovom gestikulacijom, Karamarko pokazuje kako i koliko želi da mu se vjeruje.

 Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Međutim, vidljivi podočnjaci izmorenost na licu Tomislava Karamarka te njegova očigledna iscrpljenost, prvi su znak kako šefa HDZ-a nešto muči. Drugim riječima, upravo ovakav govor tijela upućuje na to da šef HDZ-a zasigurno vodi svoje unutarnje bitke te da osmjeh svakako nije lajt motiv koji ga prati posljednjih nekoliko tjedana.

Na kraju, Karamarkov odgovor na pitanje novinara hoće li upravo on biti kandidat za novog mandatara ‘presložene’ Vlade, dolazi kao potvrda vrlo neizvjesne i napete situacije koju je šef HDZ-a pokušao sakriti: ”Vidim se svakako i vidim se nikako!”, zaključio je.

>>> KARAMARKO OSTAJE! DRAMATIČNO NAJAVIO PRESLAGIVANJE: ‘Izbori su zadnja stvar na koju pristajemo!’


Komentari