KARAMARKO JOŠ NIJE PREDAO SVE DOKUMENTE: Čekaju se ključni papiri u aferi ‘konzultantica’

Zarko Basic/PIXSELL

Orešković je naglasila da će Povjerenstvo dati sve od sebe da se postupak provede bez odugovlačenja.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković kazala je je za N1 u kojoj fazi se nalazi proces donošenja odluke o mogućem sukobu interesa prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

”Povjerenstvo je prije donošenje odluke o pokretanju postupka zatražilo jedan dio dokumentacije od nadležnih tijela. Jedan dio je pristigao, ali ne sve što je potrebno. Početkom tjedana, ako ne primimo sve što je zatraženo, uputit ćemo i požurnice, a moramo pričekati da ono što smo zatražili i pristigne. U protivnom odluka Povjerenstva teško da bi bila objektivna i nepristrana. Mi ćemo dati sve od sebe da se postupak provede bez odugovlačenja”, kazala je Orešković.

”Ako bi bila primjerena reakcija svih odgovornih osoba od kojih je zatraženo očitovanje onda bi bilo moguće donijeti odluku sredinom lipnja.”, kazala je.

Dodala je kako od Karamarka, njegove supruge i Joze Petrovića Povjerenstvo nije dobilo sve zatražane dokumente. ”To bi trebalo provjeriti u zapisniku Povjerenstva. Čini mi se da nismo dobili sve što smo tražili, a to znači da nismo dobili niti očitovanje od trgovačkih društava”, rekla je i dodala kako ne postoje pritisci na Povjerenstvo.

Na kraju, Orešković je naglasila da će Povjerenstvo dati sve od sebe da se postupak provede bez odugovlačenja.

>>> ODLUČUJE SE O KARAMARKOVOJ SUDBINI: Most će glasovati za njegov opoziv iz Vlade

>>> ANA KARAMARKO O ‘AFERI DRIMIA’: Znam tko je osoba koja je objavila ugovor!


Komentari