KAOS U HRVATSKOJ! Izbjeglice kreću prema Zagrebu,vlada pravi kaos u Belom Manastiru!

Facebook

Nervoza na kolodvoru u Belom Manastiru postaje sve veća.

Izbjeglička kriza u Hrvatskoj se nastavlja, a u četvrtak je zatvoreno i sedam graničnih prijelaza sa Srbijom. Slovenija je ukinula sve vlakove koji dolaze iz Hrvatske. U Hrvatsku je do sada ušlo više od 13.300 izbjeglica. U interesu im je samo jedno  – što prije doći do Zagreba kako bi mogli nastaviti put prema Sloveniji, odnosno Njemačkoj.

11.10  Vesna Pusić kazala je da je samo jedna žena s djetetom zatražila azil u Hrvatskoj. Svi ostali žele u Skandinaviju i Njemačku. “Nema opasnosti od ulaza terorista jer se teroristi ne voze preko Mediterana u čamcima već avionima i business klasama i ne prolaze ove muke kao ovi ljudi”, izjavila je Pusić.

11.00 Oko 10 sati na osječkom autobusnom kolodvoru bilo je oko 100 izbjeglica, koji autobusima, ali i taksi vozilima kreću prema Zagrebu, a u isto vrijeme na željezničkom kolodvoru nalazilo se oko 200 izbjeglica i očekuje se dolazak novih.

  Nervoza na kolodvoru u Belom Manastiru postaje sve veća. Došlo je do sukoba  između dvije skupine izbjeglica nakon što su se posvađali kod ulaska u prostoriju  u kojoj se kupuju karte. Policija smiruje napetu situaciju.

10.30  Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za N1  je izjavio da nisu točne informacije da je Hrvatska tranzitna zemlja te da Hrvatska izbjeglice mora registrirati, stabilizirati situaciju i pomoći ljudima. Ostojić je izjavio da će policija svaku osobu koja je ilegalno ušla u Hrvatsku privesti u policijsku postaju nakon čega ih se prebacuje u prihvatne centre.  “Naša granica je stalno granica, ali naravno da je Hrvatska zatvorila određeni dio prijelaza i samo je pitanje vremena kada će kompletno zatvoriti promet”, tvrdi Ostojić.

10.26 Oko 9.30 sati s autobusnog kolodvora u Belom Manastiru krenula su tri autobusa lokalnog prijevoznika prema Osijeku.

Detaljan razvoj događanja pratite na portalu dnevno.hr!

 


Komentari