Kandidati glasali: Milanović verbalno napadnut ispred biračkog mjesta

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U Hrvatskoj su u nedjelju ujutro otvorena birališta za izbor predsjednika države, kandidati za tu petogodišnju dužnost su sadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) i bivši premijer Zoran Milanović (SDP).

Osim u Hrvatskoj, hrvatski se predsjednik bira u još 47 država, pravo glasa u nedjelju ima 3. 860.000 birača, oko 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug, 22. prosinca.

Prvi rezultati

Prvi izborni rezultati bit će poznati već u 20 sati, DIP će ih objaviti na svojoj mrežnoj stranici i potom osvježavati svakih pet minuta. Podatke o odazivu, Povjerenstvo će objaviti u podne i u 17 sati.

Tijek glasanja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu supruge Vesne i psa Rudija izašao na biralište i dao svoj glas jednom od kandidata.

Za Rudija ne vrijede pravila: Hoće li gradonačelnikov pas pokrenuti trend?

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Premijer Andrej Plenković glasovao je u drugom krugu predsjedničkih izbora. “Danas je drugi krug predsjedničkih izbora, važno je za jačanje demokracije da što više ljudi izađe na izbore i pokloni povjerenje kandidatu koji će Hrvatsku voditi u pravom smjeru. Ja sam svoje pravo iskoristio”, poručio je Plenković.

Milanović verbalno napadnut

Na glasačko mjesto stigao je i kandidat Zoran Milanović. Nakon glasanja verbalno je napadnut.

“Lijep je dan. Udahni zrak koji dolazi i izađite na izbore. Ovo je važno, neka svatko izađe na izbore jer ovi izbori nisu obračun ni s kim nego naprosto nastojanje da budemo normalna, pristojna zemlja”, poručio je Milanović.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Milanović je ispred biračkog mjesta bio i verbalno napadnut. Naime, čovjek je stao na vrata tik pred Milanovićev izlazak nakon glasanja i vikao: “Ne može mene nitko maknut, komunjara da me makne. Laže vas sviju. Šta je, šta se ti javljaš?”

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Milanović je potom rekao kako njega nikakvi huligani ne mogu izbaciti iz takta i poručio da je ovaj dan borba za pristojnu zemlju u kojoj će i ovakve osobe imati pravo glasa.

Grabar-Kitarović: Danas je dan ponosa

Na glasanje je stigla i Kolinda Grabar-Kitarović: “Drage hrvatske državljanke i državljani, molim sve vas s biračkim pravom da izađete na izbore. Danas je izniman dan za Hrvatsku, danas je dan ponosa za Hrvatsku i dan kada se slavi demokracija, suverenost i neovisnost. Svaki čovjek i svaki glas je važan”, poručila je Grabar-Kitarović.

“Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će biti prosperitetnija, Hrvatsku u kojoj ćemo graditi bolje društvo i koja će svima biti odgovornija, Hrvatsku koja će gledati unaprijed, a ne unatrag”, dodala je.


Komentari