TIJESNA UTRKA SDP-a i HDZ-a! Da su ‘lajkovi’ glasovi, evo tko bi bio pobjednik! (FOTO)

Screenshot

Pobrojili smo koliko lajkova imaju SDP i koalicija Hrvatska raste, HDZ i Domoljubna koalicija, Živi zid, ORaH, MOST, Bandić Milan 365 i drugi.

Sudeći prema broju lajkova na službenim stranicama koalicija i političkih stranaka, kandidata za ove parlamentarne izbore, najjači je Živi zid, sa 104.066 lajkova, iako on svoju kampanju vodi na stranici koja predstavlja nevladinu organizaciju (gdje su lajkove skupljali otkada postoje), a ne političku stranku. Iako na nacionalnoj razini nemaju službenu stranicu svoje političke organizacije, imaju ih mnoštvo na lokalnim razinama, ali te stranice ne nadmašuju 1000 lajkova.

Screenshot
Screenshot

Kada bismo dakle, u obzir uzeli formalnosti, onda bi najveći broj lajkova kao politička organizacija i kao koalicija imao SDP, odnosno njegova koalicija Hrvatska raste.

SDPHRVATSKA RASTE

 

SDP-ov fun page broji tako 27.932 lajka, dok stranica koalicije Hrvatska raste ima 34. 593 lajka, što je zajedno 62.525 lajkova.

Zatim bi išao HDZ, čija službena stranica zajedno s onom Domoljubne koalicije broji ukupno 55.287 lajkova. Međutim, usporedbom broja lajkova između HDZ-a i SDP-a, dolazi se do zanimljivog zaključka da HDZ kao stranka ima skoro duplo više lajkova od SDP-a.

HDZDOMOLJUBNA

Nakon njih slijedi MOST, nezavisna lista sa 16.638 lajkova, dok približno jednak broj lajkova ima i ORaH, točnije 15.047.

Zatim slijedi stranka Bandić Milan 365, koji je uspio skupiti 5012 lajkova, a najveći gubitaš prema broju lajkova je koalicija Naprijed Hrvatska. Oni su skupili tek 1.485 lajkova.

Međutim, sam Ivo Josipović ima čak 115.708 lajkova, pa je na Facebooku popularniji i od Tomislava Karamarka i od Zorana Milanovića. 

ivo josipović


Komentari