OBILNA KIŠA I NEVRIJEME PRATE CIJELU HRVATSKU: Provjerite kad nam se napokon vraća sunce (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kišobran treba imati pri ruci skoro cijeli tjedan.

Prema DHMZ-u Hrvatskoj nas sve do četvrtka očekuje promjenjivo vrijeme uz kišne periode. Prevladavati će pretežno oblačno vrijeme praćeno povremenom kišom, mjestimice obilnijom. U gorju te na južnom Jadranu mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

prognoza
mojkvart.hr

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, prema večeri i olujna bura, a u Dalmaciji jugo i istočnjak, poslijepodne prolazno jugozapadnjak, potom sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 13 do 18, a u gorju između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva. Takvo vrijeme očekuje se sve do petka.

Vrijeme u Zagrebu

I u Zagrebu se očekuje slična situacija. Tako će u utorak biti promjenljivo oblačno uz mogućnost za povremeno malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 11, a najviša dnevna oko 18 °C. Kiša će se nastaviti sve do četvrtka kada će izaći sunce i ostati sve do nedjelje uz temperature do 21 stupanj.

VRIJEME

S obzirom da su skoro cijeli tjedan mogući pljuskovi uz povremene sunčane periode bilo bi dobro kišobran uvijek i imati pri ruci.

 


Komentari