JOSIPOVIĆU, SRAMI SE! Ovo je najskandaloznija izjava bivšeg predsjednika ikad!

Facebook

Bivši predsjednik svojoj izjavom uvrijedio je jedan dio hrvatskih građana, hoće li se ispričati

I dok se s jedne strane kune kako nikakva koalicija s HDZ-om nije moguća jer se njihove vizije i viđenja Hrvatske previše razlikuju, čini se kako naizgled odmjeren i fin bivši predsjednik RH, Ivo Josipović, također ide u koš s političarima koji u nadolazećoj kampanji , neće birati riječi i sredstva kako bi došli do svog cilja (a toliko se želi od istih odmaknuti i udaljiti). Iako je već u više navrata pokazao svoje pravo lice, točnije oštar i zločest jezik, izjavom kako će za Milanovića glasati samo retardirani, Josipović je nadmašio sam sebe, ali i svog partnera Radimira Čačića s kojim će krenuti u utrku za osvajanje hrvatskog parlamenta (taman kad pomisliš kako od Čačića nema bahatijeg, dođe bivši predsjednik pa iznenadi).

Naime, gostovajući u emisiji Novi dan na N1 Televiziji, novinar je bivšeg predsjednika upitao kako vidi stanje u Hrvatskoj u kojem premijer vodi kampanju u kojoj su ekonomske stvari, socijalne naknade posljednji potezi koje povlači Vlada te može li istima osvojiti izbore, Josipović odgovara: ”Ne bih prejudicirao, za mjesec ili dva ćemo vidjeti. Sumnjam da je moguće bilo kakvim potezima učiniti velike pomake. Građani nisu retardirani, građani razumiju što se događa”. Drugim riječima, tko poteze Vlade uzme kao nešto pozitivno  i na kraju glasa za političku opciju koja nije Josipovićeva – retardiran je!

Silni borci za ljudska prava, gdje ste sada? Bivši predsjednik dio birača/hrvatskog naroda koji će glasati za Milanovićev SDP nazvao je retardiranima! Što god mislili o ovoj Vladi i bilo kojoj od političkih opcija, zar je na pretendentima na vlast i mogućim budućim obnašateljima državne dužnosti vrijeđanje i omalovažavanje birača koji će iste, na kraju krajeva i dovesti na vlast?

Inače, mentalna retardacija naziv je za splet simptoma koji uključuju ustrajnu usporenost u učenju osnovnih motoričkih i jezičnih vještina za vrijeme djetinjstva, i kod odraslih za kvocijent inteligencije značajno niži od prosjeka, a jedan od kriterija za dijagnozu mentalne retardacije je rezultat od 70 ili ispod na testu inteligencije i poteškoće u prilgodbi…

Sramotna i neprimjerena izjava koja prije svega – mora biti kažnjena, ovako ili onako,a možda najbolje onemogućavanjem Josipoviću da se približi bilo kojoj od državnih dužnosti. Jednom je bilo i više nego dovoljno. Hoće li se Josipović ispričati, bit će zanimljivo za pratiti…


Komentari