Jakovina napustio SDP i ‘nagazio’ po Bernardiću: ‘Iznenađuje me količina gluposti koju izgovoriš…’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića Tihomir Jakovina, obavijestio je stranačko rukovodstvo da s danom 18. prosinca napušta SDP. On je samo još jedan u nizu SDP-ovaca koji je odlučio napustiti stranku, piše dnevnik.hr.

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u.

“Prepustio sam samozvanoj “pobjedničkoj Berinoj ekipi” da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP”, ističe Jakovina.

Jakovina naglašava kako je nakon određenih izbornih rezultata bilo logično da se oni analiziraju na tijelima stranke a članovima podnese račun za katastrofalan izborni rezultat, ali ništa se dogodilo nije.

“To je vjerojatno i logično i tebi, Davore, jer takvu analizu za izborni debakl u Zagrebu, kojeg si ti vodio zadnjih 8 godina, nismo čuli. Umjesto toga, kreće unutarstranačka borba i obračun protiv neistomišljenika, a način na koji se određuje jesi li u ekipi ili nisi, još ni danas mi nije sasvim jasan”, ističe Jakovina koji podsjeća na slučaj Helene Marić koja je, navodi, izbačena iz stranke zbog proslijeđenog linka s lokalnog portala na svom Facebooku.


Bernardiću pak poručuje:

“Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš”.

Dodaje i kako mu je bilo neugodno kada je Bernardić replicirao Culeju u Saboru riječima “…niste Vi i drugi branitelji krvavih gaća hodali po Velebitu da bio ni pljačkali Hrvatsku”.

Jakovina poručuje predsjedniku stranke i da njegovu preplaćenu članarinu zadrži: “Trebat će vam za izbore u Zagrebu, ti su ipak najskuplji”, piše dnevnik.hr.

Komentari

loading...
-->