JAKO OŠTRO PO KARAMARKU I NJEGOVOM MINISTRU: ‘Rigidni nacionalisti koji rehabilitiraju ustaštvo’

Facebook

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske oštro je iskritizirao novu Vladu.

“Formiranjem vlade HDZ-a i MOST-a na velika vrata na vlast je ušla rigidna nacionalistička garnitura. Radi se o dijelu ljudi kojima je i samo ime demokracija strano. U to smo se mogli uvjeriti već prije izbora najavom Tomislava Karamarka da kod kuće može svatko govoriti što hoće, ali nema pravo iznositi kritičke stavove u javnosti”, poručili su.

Nadalje nastavljaju – “Posebno se Karamarko proslavio izborom kadrova za ministre. Na mjesto ministra branitelja izabrao je čovjeka koji toliko „voli“ Hrvatsku da je izbjegao plaćati porez u mjestu gdje živi. A kredit dobiven za izgradnju kuće oročio je da bi mogao priskrbiti dodatne kamate. Još veću je kadravsku uspješnicu izveo dovodeći Hasenbegovića na mjesto ministra kulture, čovjeka koji je cijeli svoj znanstveni rad posvetio rehabilitaciji ustaštva.

To je čovjek koji nije dostajan ni da bude činovnik u tom ministarstvu. No Hasanbegović se pokazao pravim Karamarkovim bojovnikom i započeo svoj mandat uništavanjem svih demokratskih institucija u kulturi. Raspojasao se Hasanbegović kao da je ministar u njemu u tako dragoj NDH, a ne u demokratskoj Republici Hrvatskoj.

Taj ministar udara na temeljni dokument svake demokratske države odnosno na Ustav RH tvrdnjom da je antifašizam floskula. On time nije povrijedio samo ustavnopravni poredak ove zemlje, već je udario na temeljne vrijednosti na kojima počivaju Ujedinjeni narodi i Europska unija. Imenujući ga ministrom, Karamarko i HDZ poslali su jasnu antieuropsku i antidemokratsku poruku urbi et orbi.

Pritome podpredsjednik sabora, makar bi po funkciji koju obnaša morao braniti ustavni poredak RH, gordo jezdi na čelu kolone koji egzaltirano i zdušno uzvikuje ustaške slogane pod kojim se stradale stotine tisuća ljudi. Dakle, osobe poput Hasenbegovića, zbog svojih antidemokratskih stavova opasne su za sadašnjost i budućnost Hrvatske i stoga očekujemo njegovu smjenu.”, zaključili su iz SABA RH.


Komentari