JADRANKA KOSOR O ‘HODU ZA ŽIVOT’: Zbog povorke raspalila po Oreškovićevoj supruzi i Željki Markić

hr.wikipedia.org

Jadranka Kosor, inače dežurna twitterašica među političarima, komentirala je glavni događaj protekloga vikenda, ‘Hod za život’.

Bivša premijerka i nekadašnja šefica HDZ-a, Jadranka Kosor već je neko vrijeme dežurna “twitterašica”, a njenom vještom političkom oku rijetko promaknu i najsitniji detalji pa je tako komentirala glavni događaj protekloga vikenda, povorku ‘Hod za život’ u organizaciji udruga Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put i Božja pobjeda.

Prvi puta se Kosorica oglasila nakon gostovanja Željke Markić u RTL-ovu dnevniku u kojem je napala voditeljicu Anu Brdarić-Boljat predbacivši joj kako neobjektivno izvještavanje jer su, prema njenom mišljenju, previše prostora dali kontraprosvjednicima nego njima.

“Ž. Markić prigovara uređivačkoj politici informativne emisije, a urednica se opravdava. Svibanj 2016.” napisala je Kosor.

Prozvala i premijerovu suprugu

No, Markić joj nije bila jedina tema na Twitteru. Kako je u povorci sudjelovala i supruga premijera Tihomira Oreškovića, nije propustila komentirati i njezin potez.

“A kada se druge, (dajući izjave), poučava o tome što je razumno, valja skinuti sunčane naočale”, komentirala je Kosor izjavu Sanje Orešković da, “Svaka razborita osoba izabire život nad smrću”.

Nastavila je i dalje po supruzi Tihomira Oreškovića, sarkastičnim komentarom, “Supruge marširaju po medijima i šire”.

Potom se dotakla još jedne goruće teme koju je uspjela povezati s povorkom. Kako je nedavno donesena odluka da se ukida invalidnina djeci s Downovim sindromom, Kosor je još jednom bocnula Željku Markić i Sanju Orešković. “Razumne gospođe ne šeću za njih”, napisala je Kosor i uz objavu priložila vijest.

Oglasile se brojne javne ličnosti

Jadranka Kosor tek je jedna u nizu javno poznatih osoba koje su komentirale povorku.

Kako smo već pisali, nekadašnja bacačica kladiva, a danas poduzetnica, Ivana Brkljačić objavila je na svojemu Facebook profilu kako je oduševljena subotnjim “Hodom za život” u Zagrebu. Kazala je kako je ponosna što je bila dijelom povorke, ali je istaknula kako joj je zasmetalo to što se u prvi plan gurao incident s pjevačicom.

S druge pak stane supruga i kći pokonog “kralja funka”, Danijela i Ella Dvornik, žustro su pisale o povorci. Poduzetnica Danijela Dvornik, objavila na svojemu Facebooku žestoku poruku, odnosno pitanje, predsjednici udruge “U ime obitelji”, Željki Markić. Objavila je fotografiju majice na kojoj piše, “Ako je fetus kojeg spasite gay, hoćete li se i dalje boriti za njegova prava“?

Njena objava uslijedila je nakon podužeg komentara njene kćeri Elle. Blogerica je napisala poduži tekst u kojem je “oprala” povorku. Smatra kako je besmisleno prosvjedovati ili se zalagati za ovakve stvari dok nam je država na ivici propasti. Poanta njenog statusa jest da bi se ovoliki broj ljudi, od 15 ili 7 tisuća zapravo trebao skupiti i prosvjedovati protiv politike i političara ili kako konkretno navodi “zbog toga što su uzeli tjedan dana godišnjeg zbog jednog neradnog dana”. Smatra i kako bi se trebalo na ulice izlaziti kako bi se prosvjedovalo zbog važnijih stvari.

Prije njih svoj je dojam iznijela i TV voditeljica Ida Prester koja je također na svom Facebook profilu ostavila poruku kojom se obrušila na sve one koji su marširali centrom Zagreba.

”Dragi konzervativci – desničari – domoljubi – katolici. Uzeli ste život djeci s downovim sindromom. Invalidima. Bolesnima koji si vise ne mogu priuštit liječenje. Civilnim udrugama. Alternativnoj kulturi. Neovisnim medijima. Vrtiće degradirali da ne mogu snitu kruha kupit djeci za obrok. Ubili ekonomiju birokracijom i klijentelizmom. Svake godine 30.000 mladih odlazi jer nemaju života ovdje.  I još imate obraza hodat pod geslom – “hod za život”?? kakav život? Poslije smrti?”, napisala je TV voditeljica.

>> ‘HOD ZA ŽIVOT’ IZAZVAO SNAŽNE REAKCIJE: Dvornikove žestoko napale povorku, poznata sportašica stala u obranu (FOTO)

>>> POZNATA TV VODITELJICA ‘OPRALA’ HOD ZA ŽIVOT: Pročitajte što je napisala ‘domoljubima’ i ‘katolicima’ (FOTO)


Komentari