Jači od sudbine: HNS dobio pojačanje

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Nastavljamo s borbom za decentralizaciju i demetropolizaciju zemlje, a ocijenili smo da nam je u tim stavovima HNS najbliži’, rekao je Jelušić

Cjelokupno članstvo Autonomne regionalne stranke (ARS) sa sjedištem u Rijeci prešlo je u HNS, a dosadašnji predsjednik ARS-a Ivo Jelušić rekao je da su se odlučili na taj potez želeći “zbiti redove” u obrani vrijednosti liberalne građanske Hrvatske.

“Nastavljamo s borbom za decentralizaciju i demetropolizaciju zemlje, a ocijenili smo da nam je u tim stavovima HNS najbliži”, rekao je Jelušić u petak na konferenciji za novinare u Rijeci.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ustvrdio je da je motiv prelaska članova ARS-a u HNS prepoznavanje prijatelja i kolega u HNS-u, s kojima mogu raditi u budućnosti.

Pokazujemo da je zajedništvo model budućeg političkog života, a ARS će dobiti važno mjesto pri stvaranju novog programa HNS-a, rekao je Vrdoljak.

Autonomna regionalna stranka Hrvatskog primorja, Gorskog Kotara, otoka i Rijeke, kako je bio pun naziv ARS-a, imala je 220 članova i po jednog vijećnika u Općinskim vijećima Jelenja i Čavala. Stranka je osnovana 2003., nakon izlaska dijela članstva iz Primorsko-goranskog saveza zbog unutarnjih sukoba.

Vrdoljak o Agrokoru: Ne želimo razliku između dobavljača i proizvođača

Vrdoljak je upitan podržava li HNS predstavljen nacrt nagodbe izvanredne uprave Agrokora i postoje li u tome razilaženja u stavovima s koalicijskim partnerom HDZ-om, rekao da je stajalište HNS-a da je “lex Agrokor” donesen radi zaštite domaćeg gospodarstva, proizvodnje i zaposlenosti te da bi i nagodba trebala usmjerena ka istom cilju.

“Ne slažemo se s prijedlogom koji pravi razliku između dobavljača i proizvođača, o tome smo obavijestili partnera HDZ”, rekao je te dodao da je to tek početak pregovora.


Komentari