IZGUBILI SMO TOMISLAVA! EVO KAKO SE HRVATSKA OPRAŠTA OD SALOPEKA: ‘Suze idu same, srce je puno boli…’

Francuski AFP objavio je na svojem Twitter profilu šokantnu informaciju temeljeći je na vijesti internetske stranice SITE Intel Group.

Iako je nada postojala do posljednjeg trenutka, u ovom trenutku postalo je sve jasno: Tomislav Salopek postao je još jedna žrtva nemilosrdnog ISIL-a. Fotografije uznemirujućeg sadržaja preplavile su društvene mreže, a prema tvrdnjama islamista, na njima se nalazi mrtvo Salopekovo tijelo. Na fotografiji nalazi se i natpis na arapskom jeziku u kojem se optužuje Hrvatska zbog sudjelovanja u borbi protiv IS-a.

U samo nekoliko minuta, društvene mreže preplavili su komentari građana koji obitelji izrazuju sućut i žaljenje zbog tragičnog i nesretnog kraja.

Počivao u miru Tomislave, obitelji iskrena sućut

sta se sad ceka….dizi migove,mobiliziraj vojsku,tenkove,haubice i idemo po osvetu i to mnogo krvavu….pa necemo samo valjda stajat i gledat!!!!! treba na majmune islamističke bacit atomsku bombu pobit vragove

Je li to moguće?! Pa na kojem stupnju razvoja smo ako je nešto ovako moguće,da je NEMOGUĆE iskorijeniti ovakvu vrstu zla? nepojmljivo… cry emoticon

Nije potvrdena informacija a prenasate ju ko da je a jeste budaletine. Nanosite bol njegovoj obitelji sa neprovjerenim informacijama , sramite se !!!

Mir mu duši daj Bože. Siroti čovjek. Ni kriv ni dužan. Mučenik. Daj Majko Marijo utješi bolnu obitelj. Budi mi utjeha u najvećoj žalosti

Ne mrzim nikoga ali bolesnici,fanatici koji ubijaju u ime Alaha ili bilo kojeg drugog Boga?! Pa zar se istog ne boje?!?! Nazvati ih životinjama je uvreda za iste .

”Tuga je u srcima, a ljubav u nama!

Tomislav Salopek, počivao u miru!” S. Španović, novinar 

PODRŠKA DOLAZI IZ SRBIJE!

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas saučesće porodici hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, koga su, prema navodima medija, pogubili pripadnici Islamske države.

Evo što se komentiralo na srpskim portalima:

Ovaj čovjek bih stradao svejedno bio on hrvat ili srbin. Dajte ljudi skulirajte se malo. Pa i meni kao hrvatu bih bilo zao da se nekome od srba to desilo. Gdje vam je dusa (pojedincima)?

Zar smo još zaglavili u jebenu 91 da zelimo zlo jedni drugima? 

Neka covjek pociva u miru. I svi zajedno trebamo zaliti i ne dati jedne na druge. Pa bili hrvati … višenikola vulovic

Ja sam srbin, veliki srbin, ali mi je zao ovog coveka jer niko ne.zasluzuje ovo… neka se zapitaju kako je njegovoj deci kada vide ovu sliku…. pomolimo se za njegovu dusu

>>> ISIL OZBILJNO PRIJETI HRVATSKOJ? Sve što trebate znati o otmici Tomislava Salopeka!

Bio je navijač Dinama

Dok je supruga Nataša s ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić jurila po pomoć u Egipat kod kuće su svojeg oca čekali 2-godišnji sin i 7-godišnja kćerkica. No, osim obitelji i hrvatskih građana molitvi za Tomislava koji je navijač “Dinama” pridružili su se nogometaši ovog kluba ali i Bad Blue Boysi.

Igrač “Modrih” Marko Pjaca na svom je Facebook profilu napisao: “Ujedinimo se i pomolimo se za ovog nedužnog čovjeka. Tomislav Salopek  je otac dvoje djece koji je otet i prijeti mu smrt. Cijela Hrvatska je uz tebe, molimo se za tebe i neka ti je Bog na pomoći. Vrati nam se u Hrvatsku živ i zdrav!

Capture

Podsjetimo, Salopek je otet dok je službenim automobilom išao na posao, a radio je za francusku grupu Compagnie Generale de Geophysique (CGG). Islamistički militanti objavili su 5. kolovoza snimku na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene muslimanke.


Komentari