IZDANO ŽUTO UPOZORENJE! Slijedi nam opaka promjena vremena u kojoj nitko neće uživati (FOTO)

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Vremenske neprilike kreću već krajem današnjeg dana.

Mnogima je već puna kapa nestabilnog vremena. S nama se osim kiše, koja pada kad god joj se prohtje, igra i temperatura. Zavisno o dana do dana, jutra znaju biti hladna, a onda temperatura rapidno naraste za desetak stupnjeva. S druge strane zna biti i toplo jutro, a onda šok i pad poslijepodne. Uglavnom Zagreb se danas probudio okupan u suncu s malo naoblake, ali to nam je samo svojevrstan podsjetnik da u potpunosti ne zaboravimo kako je to imati sunce nad sobom.

Već sutra, to jest koncem današnjeg dana sprema se novo nepogodno razdoblje. Već tijekom današnjeg dana u Zagrebu i okolici očekuju se naleti jugozapadnjaka i veći od 60 kilometara na sat, za što je izdano i žuto upozorenje Meteoalarma. Prognostičari naglašavaju kako bi u sljedećih nekoliko dana vrijeme moglo biti dosta nepovoljno.

“U utorak će na kopnu biti promjenljivo oblačno, te još malo toplije, a jugozapadnjak će slabjeti. Ponegdje će biti i kiše. U srijedu će zapuhati sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će u osjetnom padu. Uz prolazno jače naoblačenje u gorju će biti i susnježice i snijega. U četvrtak ujutro mjestimice magla, a zatim ponovno oblačnije s oborinama, osobito tijekom petka, kada će najvjerojatnije biti i najhladnije, i osobito u gorju ponovno sa snijegom”, kazao je meteorolog Tomislav Kozarić za HRT.

Što se tiče vremena u Zagrebu ono će narednih tjedan dana biti uglavnom kišovito, ali temperature neće drastično padati. Prestanak oborina se za sada ne nazire, barem ne ovoga tjedna.

zagreb prognoza

Situacija neće biti bolja ni na Jadranu, štoviše očekuju se olujni udari, a moguće su i nove poplave pa čak i tuča. “Na Jadranu sutra još uglavnom suho, a od utorka promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova, vjerojatno i uz grmljavinu. Kiša u srijedu na sjevernom Jadranu može biti i izraženija, a umjereno i jako jugo, mjestimice prolazno i južni i jugozapadni vjetar, okrenut će na umjerenu i jaku buru, ponegdje i s olujnim udarima, uz pad temperature zraka. U četvrtak će bura prolazno oslabjeti, mjestimična kiša moguća je uglavnom u Dalmaciji, a u petak ponovno na većini Jadrana”, kazao je Kozarić.


Komentari