Iz Splita za Zagreb putovali vlakom 13 sati: ‘Nikad više’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Putnici su složni da se u ovakvoj situaciji trebalo organizirati autobus.

Putnici koji su sinoć krenuli iz Splita za Zagreb vlakom Hrvatskih željeznica u 21:44 sati,  na odredište su stigli tek danas u 11 sati, javlja 24 sata.  U Zagreb su, prema redoslijedu vožnje, trebali stići jutros u 05 sati.

Oko 3 sata stali su u Perušiću, a tek nakon nekog vremena doznali su da se pokvarila lokomotiva. Većina putnika u vlaku su stranci, kažu putnici koji su se javili u redakciju 24 sata. Jedan od njih tvrdi kako je zvao službu za reklamacije Hrvatskih željeznica te da mu je samo hladno odgovoreno kako ima pravo na povrat novaca.

No, putnici su složni da se u ovakvoj situaciji trebalo organizirati autobus koji bi putnike odveo na odredište. Zamjenska lokomotiva došla je u Perušić tek nakon četiri sata.

“Evo, sad smo prošli Ogulin, valjda još sat, sat i pol. Ma samo da mi je stići, nikad više vlakom”, rekao je jedan od putnika.

Na stranicama HŽ-a, stoji obavijest kako se radi poteškoća u odvijanju željezničkog prometa očekuje kašnjenje vlaka 820 Split (21.44) – Zagreb (05.47) oko 240 minuta.

Prema njihovoj računici, vlak je s uračunatim kašnjenjem u Zagrebu trebao biti već u 9.47 sati, no on je na odredište stigao nešto prije 11 sati, tako da je vlak kasnio više od 300 minuta, odnosno 5 sati.

 


Komentari