Iz fakultetske blagajne izvučeno 16 tisuća kuna: Gdje je novac namijenjen studentima Ekonomskog fakulteta?

FOTO: Interkonzalting

Ekonomski fakultet u Zagrebu ponovno je pod povećalom, a bivša šefica računovodstva Sanja Šporčić otkrila je kako se praznila blagajna fakulteta.

Tužbom protiv Ekonomskog fakulteta Sanja Šporčić tražila je od suda da poništi otkaz koji je dala prije točno sedam godina, u kolovozu 2010., nakon što je iz fakultetske blagajne izvučeno 160 tisuća kuna.

Utvrđeno je kako je tijekom 2009. nestao dio od 34.400 kuna podignutih za isplatu Dekanovih nagrada koji studenti nikada nisu dobili. Iz blagajne je također nestalo i 16 tisuća kuna za isplatu ‘Nagrada Mijo Mirković‘ koje studenti također nisu vidjeli.

Utvrđeno je da je najvjerojatnije blagajnica izvukla s fakultetskog računa 160 tisuća kuna. Sanja Šporčić tada je izgubila povjerenje tadašnje dekanice Melite Kovačević. Krađa novca dogodila se u vrijeme upisa, kada su se u blagajnu slijevala značajna novčana sredstva, a revizija je ubrzo nakon toga utvrdila brojne nesuglasnosti kod isplate nagrada studentima.

Tijekom postupka ispostavilo se kako Sanja Šporčić nije željela dekanici omogućiti uvid u financijske podatke o honorarima znanstvenih novaka i asistenata u 2009. godini, niti podatke o honorarima nastavnika koji su te godine radili u Međunarodnoj ljetnoj školi. Tek u veljači 2010. sa sudskim nalogom pretražena su računala u računovodstvu, piše net.hr.

Sud joj otkaz nije poništio, a gdje je novac završio, ne zna se.


Komentari