SANADER ĆE MNOGIMA POMRSITI RAČUNE: Ovo su najintrigantniji detalji iz života bivšeg premijera!

Facebook

Vrhovni sud uskoro će objaviti odluku o bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio RTL, ona bi mogla biti pozitivna za bivšeg premijera Ivu Sanadera te bi mogao biti pušten na slobodu uz aktiviranje jamstva. 24sata doznaju se da mu je određena jamčevina te se ne zna hoće li se danas uspjeti skupiti novac. Vrhovni sud u srijedu  je nešto iza 13 sati završio trodnevnu sjednicu na kojoj je raspravljao o žalbama u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici – slučaju Fimi media – u kojem je uz bivšeg premijera Ivu Sanadera za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno osuđena i njegova bivša stranka.

Podsjetimo, Sanader je u slučaju “Fimi medije” osuđen na devet godina zatvora te povrati 15,27 milijuna kuna koje j  po mišljenju zagrebačkog Županijskog suda iz ožujka prošle godine, stekao nezakonito. HDZ je u prvostupanjskom postupku kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna.

SKUPLJAO EROTSKE FOTOGRAFIJE

Prvi osuđeni bivši premijer i ratni profiter u Hrvatskoj (bez obzira na sudske zavrzlame) te erotska karijera – tri su stvari koje u Sanaderovoj biografiji postaju najzanimljivije! Navodno, kazivao je on sam, erotska karijera donijela mu je bogatstvo.

Iako odgojen u religioznoj obitelji, s bratom svećenikom, sestrom redovnicom, školovan u splitskoj Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, Ivo je već u svojim mladenačkim danima pokazivao svoju buntovnu stranu. Poslije završetka gimnazije (kažu da je bio odličan učenik, odličan nogometaš, nadaren jezičar i vrsni prepotentni polemičar ), Ivo odlazi u Rim studirati filozofiju. Odustaje. Vraća se u Split. Ženi svoju srednjoškolsku ljubav Mirjanu 1978. godine. Odlazi s njom u Austriju. Godinu dana nakon što je diplomirao komparativnu književnost i romanistiku u Innsbrucku, 1983. Ivo Sanader se vraća po drugi put u Hrvatsku, piše dnevno.hr.

Iako je Ivo Sanader bio u hrvatskom političkom i društvenom vrhu gotovo dva desetljeća, do 2010. godine o njegovu se životu znalo jako malo. Suđenje je sve promijenilo. Izašlo je sve o Sanaderu, do gotovo nasitnijih detalja. Odjednom on nije više bio samo dečko iz Dugobaba iz siromašne religiozne obitelji koji je uspio.

Sanaderovi su živjeli u skromnom stanu od 40-ak kvadrata u dvorišnim prostorijama zgrade u Plinarskoj 81. Prema svjedočenju bivših susjeda, živjeli su prilično siromašno, na samom socijalnom dnu. Zbog neimaštine Ante Sanader okušao je sreću u Njemačkoj, kamo je otišao na rad. Komunisti nisu bili blagi prema njegovoj, vjerničkoj obitelji.

Nakon završetka osnovne škole, pobožna majka Ive Sanadera zamolila je svećenike da joj sina prime u sjemenište. Zapravo, zbog siromaštva, svu je svoju djecu poslala u sjemenište. Nije bilo drugog načina da ih školuje. Svi su joj sinovi na kraju završili Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju, ali očito nisu krenuli istim putem.

 


Komentari