ISPOVIJEST OCA KOJI JE RAZBIO VRATA RODILIŠTA: ‘To mi je prvo dijete, bio sam lud od brige!’

Dino Stanin/PIXSELL

Iako je kazao kako ne opravdava svoj postupak, Ivan je priznao kako i dalje ne nalazi opravdanje niti za ponašanje medicinskog osoblja.

Ivan Ač (33) koji je u petak navečer nogom udario u vrata zadarskog rodilišta te ih potom razbio i ozlijedio nogu, a sve zbog toga što se živcirao dok mu je supruga rađala, kazao je da ne opravdava svoj postupak, ali da ga je odnos osoblja u bolnici doveo do ruba izdržljivosti.

”Trudnu suprugu doveo sam u bolnicu u petak ujutro u sedam sati, prema zakazanom terminu. Supruga je ušla u rodilište, a ja sam ostao ispred i od toga trenutka pa sve do 19 sati navečer, kada sam udario nogom u vrata, nisam praktično mogao dobiti ni jednu informaciju o tome što se događa u rađaonici. To je punih 12 sati neizvjesnosti. Ništa ne opravdava moje udaranje nogom u vrata, ali nakon 12 sati stvarno sam bio na rubu očaja. Nogom u vrata sam udario u trenutku kada mi je, oko 19 sati, kada sam konačno našao liječnika da ga pitam kako mi je supruga, on drsko kazao: “Ha, pa ili će roditi ili neće!”. To je rekao i zalupio mi vrata, a ja sam onda u ta vrata udario nogom. Staklo je puklo” rekao  je Ivan Ač, koji je sa suprugom došao u Zadar iz Slavonije, piše zadarski.hr

U petak se jako brinuo oko njezinog poroda, jer je vrlo krhka i slabe tjelesne građe.

20.02.2016., Zadar - Mladic Ivan Ac (33) u petak navecer je nogom udario u vrata od zadarskog rodilista, razbio ih i ozlijedio nogu. Iznervirao se, kako kaze, dok mu je supruga radjala zbog odnosa osoblja u bolnici. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Drama u zadarskoj bolnici: ”Punica mi je rekla da supruga trpi nepodnošljive bolove”

Kada je razbio staklo, otišao je to kazati portiru na ulazu u bolnicu. Portir ga je uputio u ravnateljstvo bolnice, ali u to vrijeme tamo nije bilo nikoga. Javio se na Hitni prijem da mu zašiju ranu, no to su mu tamo učinili tek kada je intervenirala policija.

”Svu štetu ću nadoknaditi, to sam rekao i policiji. Navečer sam potpisao izjavu što sam učinio i dobio sam prekršajnu prijavu”, rekao je.  Njegova supruga, koja je primljena u rodilište u sedam sati ujutro, poslala mu je poruku kako je sama, da ima trudove, da se ne otvara i da je dobila drip. Zabrinuti otac potom je želio saznati još više informacija, međutim nitko mu ih nije davao.

”Nakon podneva došli su do rodilišta neki članovi naše obitelji. Koga god smo od bolničkog osoblja nešto pitali, samo su drsko i krajnje neljubazno odgovarali “ne znam”. Moja se punica u jednom trenutku rasplakala i tada ju je medicinska sestra ipak odvela do rodilje. Punica je po povratku rekla da moja supruga trpi nepodnošljive bolove. Zaustavio sam nekoliko članova osoblja, nitko ništa. Počeo sam se osjećati užasno, to mi je prvo dijete, bio sam “lud” od brige. Zašto je osoblju toliko teško dati jednu informaciju? To je jedino što bih htio znati”,  ispričao je Ivan.

Oko 19 sati naišao je doktor i Ivan ga je zaustavio. Nakon doktorove rečenice da će njegova supruga “ili roditi ili neće” i treskanja vratima, Ač je u vrata udario nogom i dodao kako su se cijeli dan ponašali drsko i neljubazno. Iako se u zadarskoj bolnici odvijala prava drama, cijela priča dobila je sretan završetak: njegova supruga je rodila oko 19,45 sati zdravog sina Marina. I majka i beba su dobro.

>>> TRAGIČNA SMRT NOVOROĐENČETA, MAJKA ZAVAPILA: ‘Tri puta skakanje po stomaku da bi moj Ivano izašao van…’


Komentari