Imate propušten poziv? Ne uzvraćajte ako se radi o ovim brojevima

Pixabay

Iz HT-a poručuju da su blokirali brojeve nakon što je utvrđeno da se radi o prevari.

Hrvatski Telekom je u utorak 9. svibnja između 13 i 14 sati zabilježio i, kako tvrde, u najkraćem mogućem roku spriječio pokušaj telekomunikacijske prijevare.

“Naime, zabilježeni su slučajevi kada se korisnicima na mobilnim uređajima prikazuje informacija o propuštenom pozivu. Uzvraćanje poziva na takve nepoznate brojeve (koji su najčešće međunarodni ili satelitski brojevi) može rezultirati visokim troškovima. U konkretnom slučaju, riječ je bila o broju koji pripada geografskom području Samoe i počinje sa +68584935xxxx, a pozivi prema tim brojevima su blokirani nakon što je utvrđeno da je riječ o pokušaju prijevare”,  stoji u priopćenju HT-a.

Dodaju kako  prijevare u telekomunikacijama, nažalost, nisu novost te se s različitim oblicima pokušaja prijevara susreću gotovo svi operatori, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

“Apeliramo i savjetujemo korisnicima da ne nasjedaju na pozive ili poruke ukoliko sumnjaju u vjerodostojnost pozivatelja, odnosno ukoliko im je broj s kojeg imaju propušten poziv ili poruku nepoznat jer pozivanje takvih brojeva može generirati neželjene troškove”,  priopćio je HT.


Komentari