Imate American Express karticu? Ovo je informacija koju morate znati

Kako je i najavljeno u siječnju prošle godine, American Express kartice u Hrvatskoj će ove godine biti “ispeglane” posljednji put.

Zbog promjene načina poslovanja u Europi, Amex je raskinuo ugovor s partnerskim društvom PBZ Card te je ono izgubilo licencu za izdavanje njihovih kreditnih kartica koje su već dugo omiljene među hrvatskim potrošačima.

Svih 500 tisuća korisnika Amexa, koliko ih ima u Hrvatskoj, do kraja godine trebalo bi dobiti nove Visa Premium kartice. Koristiti će ih na jednak način i pod istim uvjetima kao dosadašnji American Express. Dio korisnika ih je već dobio, kao i PIN-ove za njihovo korištenje, piše Index.hr.

Ne morate platiti sve odjednom

Novu karticu mogu odmah aktivirati i početi koristiti, a stari Amex prerežite do 31. prosinca. Bez obzira na zamjenu kartice, korisnici neće morati sve svoje obveze podmiriti do kraja godine. Što se tiče kupovine na rate, računi će im nastaviti dolaziti kao i dosad te nema straha od plaćanja cijelog iznosa na kraju godine.

Trgovci i dalje mogu primati strani Amex

Od 31. prosinca nijedan American Express koji je izdao PBZ Card više neće vrijediti. To se odnosi čak i na one kartice na kojima je naveden dulji rok.

“U razdoblju od dobivanja nove Premium Visa kartice pa do 31.12.2019., do kada vrijede postojeće American Express kartice, korisnici mogu paralelno koristiti postojeću American Express karticu i novu Premium Visa karticu, ukoliko to žele. Nakon 31.12.2019. korisnici će moći koristiti samo novu Premium Visa karticu”, rekli su iz PBZ Carda za Index.

Trgovci koji to žele, moći će i dalje prihvaćati American Express kartice stranih izdavatelja.

 


Komentari