IMAMO JOŠ JEDNOG HEROJA! Satima se borio s poplavom pa zaspao (FOTO)

vlč. Duje Kurtović

Svaka čast!

Nakon mnogih sati rada te provedene besane i teške noći koju je proveo spašavajući i štiteći domove svojih sugrađana, karlovačkog je vatrogasca svladao umor. Njegova fotografija objavljena je na Facebook stranici Radio Mrežnice.

Vatrogasac je okružen vodom, a odmah pored njega je pumpa iz koje je cijelu noć ispumpavao vodu. Gotovo sve ceste do Karlovca su zatvorene, do grada se može doći jedino autocestom i željeznicom.

vlč. Duje Kurtović
vlč. Duje Kurtović

Podsjetimo, čak 300 kuća u karlovačkom prstenu je pod vodom. Situacija je alarmantna, Kupa, Korana i Mrežnica toliko su podivljale da se ljudi sve teže bore. Poplavljenima je voda ušla minimalno metar u kuće, riječ je o istim ljudima kojima se to dogodilo i prošle godine.

Korana je u 7 sati mjerila 842 centimetra što je samo 3 cm manje od prošlogodišnjeg rekorda od 845 cm. Dok je Kupa također narasla na 842 centimetra. Obje rijeke prešle su u izvanredno stanje.

Gradonačelnik Karlovca poručio je za Radio Mrežnicu kako im ne trebaju dragovoljci, kako im je organizacija dobra i sve što im treba imaju. Potvrdio je kako se vodostaji karlovačkih rijeka približavaju najgorem, ali sreća je, kaže, što tlo prije ovih poplava nije bilo natopljeno vodom kao prošle godine, inače došlo bi do katastrofe.

>>> NABUJALA SAVA! Prijete li Zagrebu katastrofalne poplave?! (VIDEO)

>>> PROMETNI KAOS U ZAGREBU Vatrogasci na terenu imaju pune ruke posla (FOTO)


Komentari