IMA SE, MOŽE SE: Pogledajte na što je Mađerić spiskala prosječnu hrvatsku plaću (FOTO)

Facebook

Nije tajna kako Mađerić ima jednu od bogatijih imovinskih kartica u Saboru, a kako vidimo nema ni problema pokazati to javnosti.

I dok se neki zastupnici spremno odriču svojih primanja i daruju ih u dobrotvorne svrhe, a neki pozivaju na skromnost i decentnost, predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva i zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Margareta Mađerić pojavila se na današnjoj sjednici Sabora s gotovo tisuću dolara vrijednom Louis Vuitton torbicom.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nije tajna kako Mađerić ima jednu od bogatijih imovinskih kartica u Saboru, a kako vidimo nema ni problema pokazati to javnosti.

Kako možemo vidjeti iz priloženih fotografija vjerojatno je riječ o Louis Vuittonovoj torbici Speedy 25 koja na američkom tržištu vrijedi 950 dolara, što bi prema srednjem tečaju iznosilo oko 6.650 kuna. Drugim riječima predsjednica MIP-a i skupštinarka u rukama nosi torbu koja vrijedi više nego prosječna plaća u Hrvatskoj, koja prema posljednjim izračunima iznosi oko 5.700 kuna.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Screenshot
Screenshot

Zavidna imovinska kartica

Podsjetimo, Margareta Mađerić u braku je s odvjetnikom Lukom Mađerićem s kojim ima dvoje djece. Prema podacima objavljenim u imovinskom stanju dužnosnika, njezin suprug godišnje zarađuje 120 000 kuna neto, dok je Mađerić za posao HDZ-ove tajnice za iseljeništvo primala mjesečnu naknadu od 16 872,06 kuna neto. Naknadu za rad u Gradskoj skupštini, koju će Mađerić obnašati do lipnja 2017. godine ne prima, već funkciju obnaša volonterski.

Obitelj Mađerić ima i dva kredita: jedan u iznosu od 14 677 eura, a drugi u iznosu od 50 000 kuna.

Međutim, sigurno najzanimljiviji dio imovinske kartice Margarete Mađerić nekretnine su koje ova obitelj posjeduje. Riječ je o tri stana, garaži i kući u Zagreb te jednoj kući na Pašmanu. Osim vrijednih nekretnina, Mađerići su vlasnici i dva luksuzna automobila: Range Rovera iz 2014. u vrijednosti od 266 000 kuna kojeg vozi upravo Mađerić te Chevrolet Cruza iz 2011. čija se vrijednost procjenjuje na 60 000 kuna, a u vlasništvu je njezinog supruga.

Većina nekretnina glasi na supruga Luku koji je pak suvlasnik vrijednih nekretnina s trećim osobama, a kuća u Gračanima od 200 metara kvadratnih koja je u vlasništvu Mađerić osobno, procjenjuje se na 1 292 000 kuna.

Bračni par Mađerić, između ostalog, zajedno posjeduje i 90 dionica Hrvatskog Telekoma. Kako je nadalje vidljivo, njihovo dvoje djece posjeduju štednju od 11 820 eura, dok njezin suprug Luka ima impresivnu štednju od 388 753 eura.

>>> MEĐU BOGATIJIMA: Milijunske nekretnine i skupocjeni automobili HDZ-ove zastupnice

>>> OPAČIĆKA DOBILA KONKURENCIJU: Evo tko je fatalna HDZ-ovka koja je na tren ušutkala Sabornicu (FOTO)


Komentari