UGOVORI HZZO-a NISU ZAKONITI: ‘Ako su vam poslali račune, ne trebate ih platiti!’

HZZO UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na prevare lažnih predstavnika iz nepostojeće klinike
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svi pacijenti koji su otkazali policu dopunskog osiguranja HZZO-a i potom dobili račun zbog naknade štete nisu ga dužni platiti.

Naime, prema pisanju Večernjeg lista, odluka je to inspekcije Ministarstva gospodarstva koja dosadašnju praksu HZZO-a smatra suprotnom zakonu i europskim direktivama i koja se ne odgađa žalbom HZZO-a, a natoč tvrdnjama HZZO-a da je upravni postupak u tijeku, osiguranici mogu zatražiti povrat svojih uplaćenih dugova.

U Zavodu su se tražeći naknadu štete pozivali na Opće uvjete iz potpisanih ugovora o dopunskom s osiguranicima, ali je inspekcija zaključila kako ti Opći uvjeti, kada je riječ o šteti, nisu potpuni te da osiguranik vjerojatno ne bi sklopio ugovor kada bi bio potpuno informiran.

No, osiguranici bi trebali znati i da će otkažu li taj ugovor platiti participaciju za sve pretrage, preglede i lijekove koje su obavili i koristili u posljednjem tromjesečju.

Račun za sve zdravstvene usluge doći će im iako su u trenutku obavljanja istih tih usluga i dalje bili osiguranici odnosno imali policu dopunskog.

>>> HZZO UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na prevare predstavnika iz lažnih klinika

>>> ZBOG OVOGA LIJEČNICI ODLAZE IZ HRVATSKE: ‘Politici u zdravstvu nije mjesto, a HZZO treba izaći iz državne riznice’


Komentari