HZZO UPOZORAVA Ne nasjedajte na pozive i ponude prevaranata!

Screenshot

Upozoravaju da se djelatnici HZZO-a ne bave preporukama ili prodajama zdravstvenih usluga i sličnim aktivnostima.

Danas su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje upozorili građane da pokušaje prevare od strane privatnih klinika ili njihovih trgovaca ili zastupnika prijave policiji. Objašnjavaju kako su posljednju dojavu građana dobili prije nekoliko dana te da se radilo o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja je nudila besplatan pregled.

Upozorenje prenosimo u cijelosti:

“Ponovo upozoravamo građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih tzv. privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama naših osiguranika.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Nakon čitavog niza upozorenja ovih dana smo ponovo dobili dojavu našeg osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično.  Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.”


Komentari