HZZO UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na prevare predstavnika iz lažnih klinika

HZZO UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na prevare lažnih predstavnika iz nepostojeće klinike
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pozivaju sve građane koji se nađu na udaru ovakvih prevaranata da ih slobodno prijave policiji.

U ponedjeljak 2. svibnja, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izdao je upozorenje građanima da ne nasjedaju na pokušaje prevare nepostojećih klinika koje se lažno predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a. Isto tako upozoravaju i na trgovce i akvizitere koji se također lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pritom telefonski ili osobno na kućnim adresama nude skupe zdravstvene uređaje, usluge, masaže ili preparate.

U priopćenju ističu kako su tijekom proteklih nekoliko godina u više navrata zaprimili dojave građana o prevarantima koji koriste njihovo ime u svrhu prevare. Prevaranti, kao što smo već kazali, nude razne usluge i proizvode u njihovo ime, a neki čak traže i pinove bankovnih kartica kao i novčane pologe.

Lažni predstavnici ponovno u akciji

HZZO je nedavno opet zaprimio dojavu jednog osiguranika sa područja Pregrade i Huma na Sutli, koji je prijavio kako nepoznate osobe obilaze domove građana i lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić iz Krapine, koja je prema njihovim tvrdnjama ima ugovor sa HZZO-om. Lažni predstavnici nude pripravke za različite bolesti koje naplaćuju 100 kuna, a u tu cijenu je uključen i internistički pregled u Klinici Ostojić.

No, iz HZZO-a tvrde kako Klinika Ostojić ne postoji i kako ona nije ugovorna ustanova Zavoda, već da je riječ o lažnom predstavljanju i zloupotrebi imena HZZO u svrhu obmane osiguranika. Napominju i kako HZZO sve svoje poslove ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje obavlja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a nikada na kućnim adresama. Također ističu kako djelatnici HZZO-a ne bave prodajom niti preporučaju bilo kakve zdravstvene usluge, proizvode, a ne sudjeluju u prodaju medicinskih uređaja i usluga.

Pozivaju sve građane koji se nađu na udaru prevaranata da ih slobodno prijave policiji.


Komentari