Htio raskinuti ugovor pokojnog djeda s VIP-om pa dobio nevjerojatne zahtjeve teleoperatera

screenshot: VIP

Nevjerojatno je što ćete sve doživjeti u Hrvatskoj, ako želite raskinuti ugovor zbog smrti člana obitelji. 

Nakon što mu je umro djed, Ivan Bačan našao se u situaciji da mora odjaviti sve račune koji su dolazili na djedovo ime. Uskoro je upao u noćnu moru dopisivanja i slanja dokumenata teleoperateru VIP-u, a da i dalje nije uspio odjaviti djeda. Frustriran cijelim razvojem događaja Ivan je odlučio ostaviti poruku na Facebook stranici VIP-a u kojoj je opisao kroz što je sve prošao i dalje prolazi, a da mu zahtjev za raskidanjem ugovora još nije odobren.

Najviše frustracija Ivanu je izazvala činjenica da smrtni list ne smije biti stariji od 45 dana, na što je u poruci napisao i sarkastičan komentar o uskrsnuću.

Ivanova poruka:  

“Poštovani,


želim izraziti pritužbu na vaš rad prilikom raskidanja ugovora.

Naime djed mi je umro i pokušavam s vama raskinuti ugovor koji ste produljili s njim valjda mjesec dana prije nego je umro.

Prvo su mi u poslovnici rekli da ne mogu raskinuti ugovor bez originalnog smrtnog lista (imam sken ali ne valja očito).

Nakon toga zovem vašu korisničku službu koja kaže da mogu poslati e-mail sa skeniranim smrtnim listom i osobnom iskaznicom (pretpostavka od preminulog). Pošaljem dokumentaciju, na što mi odgovarate da raskid ugovora može zatražiti samo platežno odgovorna osoba (ista je preminula) i da pošaljem e-mail s obostranim skenom osobne iskaznice (moje kao podnositelja zahtjeva), zahtjevom za raskid ugovora (koji bi po logici stvari trebao bit sam e-mail) i Smrtni list.

Opet zovem vašu podršku gdje mi isti odgovaraju da smrtni list ne bi smio biti stariji od 45 dana (jer pokojnik može uskrsnuti u međuvremenu kao Isus, ne razumijem). Ovo mi je stvarno dignulo živce, ali dobro.

Pitao sam vas (putem e-maila) kako mogu dobiti uvid u razgovor temeljem kojeg je ugovor produžen na što ste se u više navrata oglušili. Nakon toga sam vam poslao i svoju obostrano skeniranu osobnu iskaznicu (jer svi imaju skenere, babi na selu je to osnova za rad) jer sam sve ostalo već poslao. Međutim opet dobivam odgovor da moram sve poslati u jednom e-mailu i priložiti potpisani zahtjev za raskid ugovora.

Smatram da bi jedna telekomunikacijska firma koja se nalazi u 21. stoljeću trebala postupiti po zahtjevu zaprimljenom putem e-maila te da je zahtjev e-maila kao takav dovoljan s obzirom da je u istom priložena i moja osobna iskaznica.

Međutim, eto ponovno sam vam poslao e-mail sa svim traženim dokumentima i sad čekam na odgovor u kojem će te vjerojatno opet tražiti dostavu neke nove dokumentacije te će se pokušaj raskida ugovora odužiti na neodrđeno, a vjerojatno će te za to vrijeme slat uredno račune”, napisao je Ivan koji je dobio i odgovor jedne od zaposlenica odnosa s javnošću VIP-a.

Odgovor VIP-a:

“Pozdrav Ivane! Primi naše iskreno saučešće radi smrti člana obitelji. Žao nam je ako je našom greškom došlo do dodatnih neugodnosti a kako bi to što prije riješili molimo te da nam sve podatke o usluzi pošalješ u inbox pa ćemo provjeriti i riješiti. Petra”, pisalo je u odgovoru.

 

Komentari

loading...