HRVOJE RUNTIĆ PREŠAO U MOST: ‘Bjegunac’ iz Živog zida pridružio im se kao nezavisni zastupnik

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Most s Runtićem ima 14 zatupnika.

Runtić je napustio Živi ziv nakon što je bivše stranačke kolege optužio za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija. Bivši član Živog zida sada se odlučio, kao nezavisni zastupnik  pridružiti Mostovom klubu koji tako raste na 14 zastupnika.

“Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati”, kazao je Runtić za Večernji list.

Dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda izdužničkog i ovršnog ropstva. Naglasio je i kako ostaje nezavisni zastupnik jer se neželi vezati ni uz jednu stranku.

Nikola Grmoja, koji je s Runtićem prekjučer snimljen na kavi gdje je, kako se sad otkriva, dogovorio njegov ‘transfer’, vjeruje kako će Runtić pridonijeti radu njihovog kluba zastupnika.

Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama”, kaže Grmoja.


Komentari