HRVATSKI GRAD NA ‘MUST SEE’ LISTI: Zabilježite datum kada ćete ga posjetiti

screenshot

‘Znate sve o Parizu, Londonu, Berlinu i Pragu. No, diljem Europe postoji mnogo malenih gradova s predivnom kulturom, odličnom hranom i povijesno važnim mjestima, a bez velikih gužvi’,  TripAdvisor započinje svoj tekst o pet gradova za koje ste čuli i koje morate posjetiti.

‘Izgrađen na ruševinama rimske palače na obali, Split je grad uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Prepun je restorana, vinskih barova i antičkih mjesta. Riječ je o najvećem gradu na Jadranskom moru. Istražite ga tijekom pješačke ture kroz Dioklecijanovu palaču izgrađenu između trećeg i četvrtog stoljeća, u kojoj je car Dioklecijan provodio dane nakon umirovljenja. Sada je to dom mnogih restorana i trgovina splitskog starog grada.

Palača Judita jedan je od nekoliko hotela smještenih u starim gradskim zidinama. U Wine & Cheese baru Paradox možete naučiti mnogo o hrvatskim lokalnim vinima, u odličnoj mediteranskoj hrani možete uživati u restoranu No Stress koji se nalazi u blizini glavnog gradskog trga. Ohladite se kupanjem u čistom Jadranskom moru na plaži Bene. Ako ste avanturističkogduha, uživat ćete na raftingu na rijeci Cetini’, napisao je TripAdvisor.

Osim Splita, na popisu su se našli grad Mostar u BiH, francuski Annecy, Riga u Latviji te Riomaggiore u Italiji.


Komentari