Hrvatska odgovorila na ULTIMATUM SRBIJE

Google Maps

Na Vučićev ultimatum, Hrvatska odgovorila jednakom mjerom. Mjere na snagu stupile odmah.

U ponoć je istekao Vučićev ultimatum i Srbija je kao što je i najavila uvela blokadu svih granica sa Hrvatskom za teretna vozila.

Ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović rekao je kako Hrvatska nije ispunila zahtjeve i da je od ponoći na snagu stupio ultimatum. Tim ultimatumom Hrvatskoj neće biti dozvoljen prijevoz hrvatske robe. Stefanović je također izjavio kako Hrvatska ekonomskom agresijom nanosi štetu gospodarstvenicima obje zemlje, prenosi RTS.

Hrvatska je, tvrdi Stefanović, prisilila Srbiju na protumjere. “Nismo zadovoljni time, nismo sretni, ali to su mjere kojima štitimo svoju državnost”, kazao je Stefanović i najavio protumjere, ““Od ovog trenutka policija Srbije neće dozvoliti ulazak u Srbiju na svim graničnim prijelazima nijednom teretnom vozilu s hrvatskom robom, bez obzira na to jesu li vozila iz Republike Hrvatske ili neke treće zemlje. Odmah počinje primjena. Pored ovoga, vlada odlučuje i o drugim potezima”, rekao je Stefanović, a prenosi RTS.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je kako će odgovor na ultimatum Srba biti zabrana putničkog prometa. Ostojić je rekao kako je riječ o zabrani za sva osobna vozila i autobuse srpskih registracijskih oznaka, prenosi Nova TV.

Jutros je, kako izvještava Tanjug, nekoliko vozila vraćeno s Bajakova u Srbiju, a putnici su izjavili kako ih nisu pustili u Hrvatsku iz razloga što niti jedan državljanin Srbije ni vozilo ne smiju u Hrvatsku.

Kako doznajemo iz HAK-a prekinut je promet za sva vozila u smjeru obje zemlje. Trenutna kolona na Bajakovu duga je desetak kilometara. 


Komentari