HRVATSKA IMA NOVE MINISTRE! Petrov: ‘Do 22. siječnja sve bi trebalo biti gotovo…’

Facebook

“Imena su spremna, ali nisu za objavu”, kazao je Karamarko.

Članovi Mosta i Domoljubne koalicije u ponedjeljak su u 13.40 nastavili razgovore o formiranju Vlade Republike Hrvatske u hotelu Sheraton u Zagrebu. Nakon sastanka će biti raspoloživi za novinarske upite”, objavili su iz MOST na svom Facebooku.

“Napravili smo kratki plan za programska načela i kako ćemo predlagati kandidate. Smatramo bitnim odabrati pet ključnih točaka koje će se raditi u četiri godine te tri točke na kojima će se raditi šest mjeseci. U iduća dva-tri dana dostavit ćemo Domoljubnoj koaliciji imena kandidata za ministre. U Mostu smo definirali listu prioriteta. Nećemo izaći s imenima potencijalnih kandidata već s onima koje će odobriti Orešković, kazao je Božo Petrov nakon sastanka, prenosi HRT. 

Karamarko je ustvrdio da se radi o fleksibilnoj suradnji. Šest ministarstava ide MOST-u, ostalo nama i koaliciji. Naši partneri također imaju kvalitetne kandidate. Imena su spremna, ali nisu za objavu. Od danas će kandidati za ministre razgovarati s Oreškovićem, dva kandidata dolaze pred mandatara, ako oni ne zadovolje, dolazi treći, istaknuo je Karamarko.

“Naravno da će sada ići i imena kandidata i glavne stavke vezane za sve naše resore što će se usuglašavati do kraja za reformski sporazum s drugom stranom te s gospodinom Tihomirom Oreškovićem”, rekao je novinarima uoči početka sjednice lider Mosta, Božo Petrov.


Komentari