HRT-ov Zdenko Luburić dobio otkaz: Potezao za uši i izvrijeđao direktora Odašiljača i veza

Hrvatska radio televizija

Glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Kazmir Bačić smijenio je ravnatelja HRT-ove tehnologije Zdenka Luburića, i to, kako se može čuti iz različitih izvora s Prisavlja, zbog nekoliko prijestupa. Točnije, Luburić je “dolijao” zbog nedoličnog ponašanja na poslu, osobito prema kolegicama, a može se čuti da je Luburić neki dan u jednom zagrebačkom restoranu bio vrlo neugodan i agresivan prema direktoru Odašiljača i veza Mati Botici.

Navodno je Luburić tada i fizički nasrnuo na Boticu, čemu su svjedočile i druge osobe, te se Botici obraćao vrlo uvredljivim, prostačkim izrazima i uhvatio ga za uši, pa su Botica i Odašiljači i veze (OIV) upravi HRT-a prijavili Luburića. Zbog svega navedenog, čelništvo HRT-a je, osim smjene, zatražilo od Luburića da se očituje vezano uz mogući otkaz ugovora o radu.

HRT, kao i inače, ne komentira radno-pravne odnose. Neslužbeno je ipak potvrđeno da je Luburić smijenjen, a kao razlog smjene naveli su njegovo “ponašanje koje je izlazilo iz okvira uobičajenog i prihvatljivog poslovnog ponašanja”. Niti sam Luburić nije se želio oglasiti o cijelome događaju.

Ne bi li otkrili što je točno bio okidač povlačenja za uši, iz Jutarnjeg lista nazvali su Matu Boticu, koji je proglašen menadžerom 2018. godine u kategoriji javih poduzeća.

“To je stvar primitivnog ponašanja i ne želim se spuštati na tu razinu komentirajući te stvari. Na odluke HRT-a, s kojima Odašiljači i veze imaju besprijekoran odnos, ne mogu utjecati, a o potezima koje je, kako kažete, povukao ravnatelj HRT-a, trebate pitati njega. Na ovoj sam funkciji tri godine i suradnja je s HRT-om, ponavljam, dobra”, izjavio je Botica, prenosi Dnevno.hr.


Komentari