HOĆE LI ITKO OVOME STATI NA KRAJ? Monstrumi svakoga dana razapinju i vješaju pse (VIDEO 18+)

Organiziraju se borbe pasa, psi se vješaju na stabla, vuče ih se po cesti, veže ih se za tračnice, tuče ih se, razapinje i rade im tko zna još kakve monstruozne okrutnosti.

Nejverojatno je kako se ovakve stvari događaju u 21. stoljeću i to u civiliziranoj zemlji kao što je Hrvatska. U dvanaest naselja u Međimurskoj županiji svakodenvno se zlostavlja, muči i ubija pse na najgore moguće načine, prenosi Jutranji. Organiziraju se borbe pasa, psi se vješaju na stabla, vuče ih se po cesti, veže ih se za tračnice, tuče ih se, razapinje i rade im se tko zna još kakve monstruozne okrutnosti. U tim bolesnim činovima navodno sudjeluju i djeca i odrasli iz romskih naselja, a čine to, vjerovali vi ili ne, iz zabave.

Nije prošlo niti mjesec i pol kako smo svjedočili još jednom izopačenom činu koji se odvijao u Zagrebu kada je dobro situirani monstrum silovao svoje pse i to godinama bez da mu je itko pokušao stati na kraj, no, na koncu je napokon bio istjeran pred sud. E, baš tu i leži problem. Čudovišta se i dan danas izvlače bez ikakvih kazni ili sankcija, a svakoga dana muče, zlostavljaju i ubijaju pse.

Ponovno se vraćamo na već toliko puta prožvakanu temu Zakona o “zaštiti” životinja. Zašto stavljamo navodnike na zaštitu, pa zato jer ih se ne štiti. Zato što su kazne za zlostavljače sramotno niske. Zato što je primjena u praksi puno prespora, sam postupak traje oko godinu i pol, a kada se nekoga i osudi to obično biva samo uvjetna kazna ili novčana. S time da novčane kazne rijetko tko podmiruje, a u zatvor ne ide nitko.

I što sada preostaje? Nadati se da će se kazne postrožiti i da će netko uz pomoć magije i trikova stati na kraj ubijanju pasa iz zabave? Ovo jednostavno postaje borba s vjetrenjačama, ma koliko se pisalo o tome problemu, ma koliko udruge za zaštitu životinja apelirale za izmjenu zakona, ma koliko se na televiziji i društvenim mrežama dijelile snimka zlostavljanja životinja i dalje se ne poduzima se ništa. Ljudi se i dalje zgražaju nad takvim odvratnim činovima, ali podsvjesno znaju kako ne mogu promijeniti ništa dok god zakon ne kaže suprotno. Jedino što za sada preostaje jest nastaviti i dalje s ukazivnjem na ovu problematiku na sve moguće načine jer tome se naprosto mora stati na kraj.

Uznemirujući video možete pogledati ovdje.


Komentari