HND zgrožen prijedlogom da Zlatko Hasanbegović bude ministar kulture

Facebook

Hrvatsko novinarsko društvo oštro se protivi imenovanju Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije se protivi imenovanju Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture u novoj Vladi Republike Hrvatske, nadležnim i za „discipliniranje“ nepoćudnih novinara, izražavajući zgražanje činjenicom da je takva osoba uopće mogla biti predložena za ministra u hrvatskoj Vladi.

Čelnik Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko, koji bi trebao biti formalno drugi čovjek u novoj Vladi RH, prije nekoliko mjeseci je u tjedniku Globus najavio da će novinari morati podržavati vlast kada Domoljubna koalicija pobijedi na izborima.

Tihomir Orešković, mandatar nove Vlade Republike Hrvatske, u kojoj bi formalno drugi čovjek trebao biti gospodin Karamarko, jučer je obznanio kako će danas Saboru Republike Hrvatske za ministra kulture, u čijem su djelokrugu rada i mediji, predložiti dr. sc. Zlatka Hasanbegovića.

To je osoba koja je u programu HTV-a izjavila kako je antifašizam, jedna od temeljnih odrednica Ustave Republike Hrvatske, zapravo “floskula”. Ta skandalozna izjava Zlatka Hasanbegovića nije jedini njegov javni istup protivan temeljnim vrijednostima demokratskog društva. Ovaj kandidat za ministra kulture bio je svojevremeno i članom Hrvatskog oslobodilačkog pokreta (HOP), što ga je utemeljio ustaški Poglavnik Ante Pavelić.

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije se protivi imenovanju Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture u novoj Vladi Republike Hrvatske, nadležnim i za „discipliniranje“ nepoćudnih novinara, izražavajući zgražanje činjenicom da je takva osoba uopće mogla biti predložena za ministra u hrvatskoj Vladi.

HND će o ovome obavijestiti i Međunarodnu federaciju novinara (EFJ), Odjel za medije Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE), te Medijsku organizaciju jugoistočne Europe (SEEMO).”, poručio je Saša Leković, predsjednik HND-a


Komentari