HDZ duboko uvjeren da je ovu godinu učinio još boljom za građane

FOTO: Ivan Klindić

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako će u idućoj godini učiniti sve da njihov program, rezultati i usmjerenost na reforme u svim ključnim područjima budu ključne teme, gdje će uz potporu ubrzanog angažmana apsorpcije europskih sredstava, nastojati učiniti Hrvatsku i cijelo društvo kvalitetnijim i ugodnijim za život.

Ocijenio je kako je HDZ učinio ovu godinu još boljom za građane.

“Učinit ćemo sve da naš program, rezultati i naša usmjerenost na reforme u svim ključnim područjima – i u gospodarstvu u smislu poslovnog okruženja, pravosuđu, upravi i obrazovanju te zdravstvu i mirovinskom sustavu, u idućoj 2018. godini budu ključne teme, gdje ćemo, uz potporu našeg ubrzanog angažmana apsorpcije europskih sredstava, nastojati učiniti Hrvatsku i cijelo društvo kvalitetnijim i ugodnijim za život”, rekao je Plenković na HDZ-ovu božićnom domjenku, održanom nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na božićnom domjenku okupili su se, uz čelnike i članove stranke, saborski zastupnici, ministri te mnogi predstavnici medija.

Plenković je istaknuo kako je HDZ ovu godinu, nakon uspješne prošle, završio s izvrsnim rezultatom na lokalnim izborima u kojima je pobijedio u 13 županija 50 posto gradova i približno toliko općina u Hrvatskoj.

Naglasio je kako to pokazuje snagu i konsolidiranost HDZ-a i njezinu pripravnost da na svim izborima pokaže maksimum te, na temelju programa, dobije potporu hrvatskih građana.

Plenković je ocijenio kako je 2017. godina bila vrlo dinamična i izazovna u kojoj su imali mnoge izazove – od političkog, gospodarskog i sigurnosnog karaktera.

Poručio je i da – neovisno o tome koliko je tih zadaća, imaju dobru volju, znanje i kvalitetne ljude te program, koji narod i zemlju treba učiniti spremnim da se suoči s izazovima globalizacije i integracije kako bi bio u stanju iznjedriti nove generacije naših ljudi koji će, kvalitetno obrazovani, izaći konkurentni na tržište rada, bilo ono u Hrvatskoj, drugdje u Europi ili u svijetu.


Komentari