HAKOM IZDAO VAŽNO UPOZORENJE svim korisnicima mobilnih uređaja

HAKOM upozorava korisnike. Ne sklapajte ugovore za druge osobe jer troškove više nećete moći spriječiti, ni kontrolirati.

Hrvatska regulartorna agencija za mrežne djelatnosti izdala je upozorenje za korisnike mobilne telefonije da s operaterima ne potpisuju ugovore za druge osobe. Točnije, da ne ustupaju svoje SIM kartice jer iz toga mogu proizaći visoki neželjeni troškovi, a kasnije ih je nemoguće spriječiti i kontrolirati.

HAKOM je zaprimio obavijest jednog operatora kako je određen broj korisnika, tijekom mjeseca studenoga, sklopio je pretplatnički ugovor kod operatora, a zatim su, za određenu novčanu ˝naknadu˝, mobilni uređaj i SIM karticu predali osobama s prijevarnim namjerama. Te osobe aktivirale su uslugu preusmjeravanja poziva na inozemne brojeve, kao i usluge konferencijskih poziva, čime se omogućuju paralelni međunarodni pozivi. Na taj način, pretplatnicima koji više nisu u posjedu uređaja i SIM kartice, stvaraju se ogromni troškovi, koji višestruko premašuju iznose naknada, navodi se u službenom priopćenju HAKOM-a.

Stoga upozoravaju, da ne sklapate ugovore za druge osobe jer troškove više nećete moći spriječiti, ni kontrolirati.


Komentari