HAK POZIVA NA OPREZ: Pojačan promet, radovi i magla

hr.wikipedia.org

Putna prognoza za cijelu Hrvatsku.

Zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod čvora Nova Gradiška, u smjeru Zagreba, vozi se otežano. Iz HAK-a pozivaju na oprez!

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru. Ima je na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Ravna Gora i na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između Varaždina i Goričana. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Slavoniji. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi.

Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

na A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (od 23. +350 do 20. +350 km);
na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ (od 69. +150m do 72. +150 km).
Zbog radova na autocesti A1:

vozi se suženim kolnikom uz ograničenje brzine (60 km/h) između južnog portala tunela Sveti Rok i tunela Čelinka u smjeru Splita;
između čvorova Zadar 2 i Benkovac u oba smjera (60 km/h).
Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini);
ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.
Zbog razminiranja promet se od 8 do 18 sati prekida na državnim cestama:

DC38 Pakrac-Brestovac između naselja Kusonje i raskrižja za Brusnik (osim nedjeljama do 22. rujna 2016). Vozila se propuštaju zadnjih 15 minuta svakoga sata.
DC517 između Baranjskog Petrovog Sela i mosta preko Drave kod Belišća (do 15. rujna). Vozila se propuštaju prvih 15 minuta u satu.
Zbog izgradnje autobusnih stajališta na državnoj cesti DC42 Munjava-Grabovac u mjestu Korita od 7 do 15 sati vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom, uz regulaciju prometa semaforima. .

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova kod BP Galić benz vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji);
Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.


Komentari