Gužve u smjeru mora, vozi se u kolonama

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama.

Vrlo je gust promet u smjeru mora na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Lučko i Bosiljevo vozi se u kolonama uz zastoje.

Kolone su:

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT- PLOČE – pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC – na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Buzina oko 3 km; pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 2,5 km.

ISTARSKI IPSILON – prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 3 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

KRČKI MOST – u smjeru otoka kolona je oko 1 km, a u smjeru kopna oko 4 km.

TUNEL SVETI ILIJA – pred naplatom Biokovo u smjeru Zagvozda kolona je oko 1,5 km, a u smjeru mora oko 600 metara.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.


Komentari