Gužve prema moru, jaka bura otežava promet

Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog požara za sav promet zatvorena je državna cesta DC39 Cista Provo-Šestanovac (od 9,35h).

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice (od 9,30h); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca (DC27 i DC50); Paški most.

Na autocesti A7 između čvora Draga i Šmrika, mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle (I.skupinu vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana još dodatno obuhvaća dostavna vozila i vozila s natkivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog požara za sav promet zatvorena je državna cesta DC39 Cista Provo-Šestanovac (od 9,35h).

Promet je pojačan na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, na većini graničnih prijelaza, te u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog gustog prometa i loših vremenskih uvjeta, bure, moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na cestama u priobalju.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 16. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.


Komentari