GUŽVE NA GRADSKIM PROMETNICAMA: Održavajte sigurnosni razmak između vozila

Ivan Ramađa

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja.

Promet teče bez problema osim na dionicama gdje traju radovi. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u unutrašnjosti Dalmacije (povremeni pljuskovi). U Lici ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.

Tijekom jutra očekujemo pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. U gorskim predjelima i mjestimice u ostatku unutrašnjosti uz niske temperature moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na cestama u gorju.

Uz povoljne vremenske uvjete za jesensko godišnje doba (suhi kolnici) na našim cestama i dalje sudjeluje veći broj vozača na dva kotača (mopedisti, motociklisti i biciklisti) pa ostale sudionike u prometu molimo da obavezno provjeravaju mrtvi kut prilikom promjene smjera, i da svi zajedno pokažu dovoljno vozačke solidarnosti jedni prema drugima.

Jak vjetar puše na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok gdje se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina(DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1).

Zbog radova na autocesti A4 Zagreb-Goričan zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena (iz smjera Vrbovca u smjeru Goričana). Obilazan smjer za Goričan je kroz čvor Sveta Helena. Predviđeno trajanje radova do 09.10.2016. godine.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesta Trsteno i Brsečine, zbog radova, svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati vozi se jednim trakom, naizmjence.

 


Komentari