GRABAŽA ZA SABOR JE POČELA! Koalicija kao JEDINI PUT za dobivanje izbora

Foto: commons.wikimedia.org

Persone non grate iliti imena koje se ne spominju u redovima HDZ-a, HNS-a i SDP-a udružuju snage na nadolazećim izborima.

Prije samo nekoliko mjeseci bivša HDZ-ova predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor tvrdila je kako s kalibrom političara kao što je Ivo Josipović, nikada ne bi mogla udružiti snage i krenuti u borbu za parlamentarne izbore.

”On i ja smo vam k’o vatra i voda, pa ta priča zato slabo, slabo hoda”, kazala je prije šest mjeseci Jadranka Kosor, a kako se datum izbora bliži čini se, matematika je ispred svake ideologije. Tako su sadašnja nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor i bivši potpredsjednik SDP-ove Vlade, a sada čelnik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić, potpisali sporazum o izbornoj suradnji po kojem će Kosor biti prva na listi u V. izbornoj jedinici kao nezavisna, a kandidira je Čačićeva stranka u sklopu koalicije Uspješna Hrvatska. S obzirom da Reformisti na izbore idu u upravo u koaliciji sa strankom bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Naprijed Hrvatska, Kosor je pojasnila da Čačić koordinira pet izbornih jedinica, među kojima i V.,  a samo s njim je dogovarala angažman za izbore.

”S Ivom Josipovićem nisam nikada razgovarala o takvom dogovoru, kao ni sa Slavkom Linićem, koji ide u VIII. izbornoj jedinici kao prvi na listi koju predlaže Josipović”, pojasnila je Kosor dodajući kako joj se Linić, koji je s njom bio u sukobu, ionako još davno javno ispričao brošem. Potkupljiva Kosor, dalo bi se zaključiti no činjenica je kako Kosor zaista nema svoje biračko tijelo te kako bi joj da nije učinila potonje, ovo vrlo vjerojatno bio zadnji mandat u Saboru s kojim se, morate priznati, vrlo teško oprostiti uzmemo li u obzir koje povlastice podrazumijeva i donosi.  Upravo zato ne čudi kako su čak i one najveće i najjače stranke svoj spas potražile u koalicijama te kako su i prije samih izbora, iskoristile maksimalan broj koalicijskih partnera ne bi li time povećali mogućnost za pobjedom koju će sve je očitije, biti itekako teško za ostvariti.

Hoće li njihova računica ispasti točna ili će birači kazniti miješanje ideologija i gaženje vlastitih riječi, saznat ćemo uskoro.


Komentari