Gori sve! Vatreni u Splitu, a fešta se i diljem Hrvatske

Pixsell

Vatreni su sletjeli u splitsku zračnu luku te će se uskoro će uputiti prema Rivi.

Kako se doznaje od Kristine Čuvalo iz Grada Splita, službeni program dočeka na Rivi počeo je u 16 sati, pa se pozivaju svi građani da dođu pozdraviti Vatrene “kako samo Split i Dalmacija znaju”, a tko može neka im brodicama izađe u susret ispred Gradske luke.

Na Rivi se očekuju srebreni vratar Lovre Kalinić, branič Ivan Strinić, veznjak Filip Bradarić, te napadači Ivan Perišić i Ante Rebić.

Sve Prometove linije koje vode prema centru grada danas od 13.30 do ponoći bit će besplatne, a građane se moli da koriste javni prijevoz kako bi se izbjegle prometne gužve, te da svoje automobile parkiraju na obodima grada, parkiralištu groblja Lovrinac i na Poljudu.

Pixsell

Na Rivi će pjevati Giuliano, Dalmatino, Jole, Mate Bulić, Alen Nižetić, te Ban i Diktatori.

Zadrani pak dočekaju kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, Luku Modrića, a osim njega dočekat će i vratara Danijela Subašića, kao i reprezentativce Šimu Vrsaljka i Dominika Livakovića. U 20 sati u uvali Jazine počinje program dočeka, a do Foruma će zadarski Vatreni doploviti jedrenjakom Branimir koji će se kretati uz gradski most, zatim duž Liburnske, Istarske i Obale kralja Petra Krešimira IV.

Zadarski mediji navode i kako će s Vatrenima biti i Mladen Grdović pa će se feštati uz “Nije u šoldima sve” i ostale hitove.

Svima koji žele sudjelovati u morskom defileu sa svojim plovilima upućen je poseban poziv te trebaju do 20 sati biti u akvatoriju između lukobrana (đige) i kupališta Marex. Svečani program se nastavlja na Forumu od 21 sat, nakon što se reprezentativci iskrcaju na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV.

Fešta se diljem Hrvatske

Fešta se i u Donjem Miholjcu gdje se dočekuje srebrni Domagoj Vida.

Domagoja očekuje fijaker ispred hotela Borik, u kojem će Vukovarskom ulicom stići ispred dvorca, gdje mu se priprema svečani doček. Najavljen je dolazak više autobusa s navijačima iz Osijeka, cijele Osječko-baranjske županije, pa i susjedne Mađarske!

“Domagoj je bez sumnje zaslužio sjajan doček, kako svojim igrama tako i svojim vedrim duhom. Sigurni smo da će se potruditi i sam napraviti dobru feštu jer mu je to u krvi. Ako je netko i pomislio na umor, zaboravite na to taj pojma nema što znači ta riječ”, stoji u službenom priopćenju Grada.

Gradska uprava i Turistička zajednica Donjeg Miholjca pozvali su sve sugrađanke i sugrađane, stanovnike prigradskih naselja i sve simpatizere da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj te da ispred dvorca Mailath zajedno dočekaju našeg Domagoja.

U prigodnom programu Domagoja će dočekati tamburaši i folkloraši KUD-a “Matija Gubec”, donjomiholjačke mažoretkinje i Gradska limena glazba. Pripremaju se i druga iznenađenja, a za sve sudionike dočeka pečeni vol na ražnju!

Pixsell

Varaždin se pak već danima priprema za doček izbornika Zlatka Dalića, a ondje će navijače  zabavljati Zaprešić Boysi, Tony Cetinski, Prljavo kazalište, Klapa Kampanel, Mejaši i Dobre vibracije.

Pixsell

Tom popisu pridružit će se i Thompson, koji je trebao biti gost iznenađenja, ali gradonačelnik Varaždina, Ivan Čehok više nije mogao čuvati tajnu.

„Da, pozvao sam Marka i rado se odazvao, a to je bila i Dalićeva želja. On je naš prijatelj i veliki prijatelj Varaždina“, potvrdio je Čehok za evaraždin.

 


Komentari