GLEDATELJI HRT-a OSTALI IZNENAĐENI: Umjesto Dnevnika, odlučili prikazati nešto drugo

Screenshot

Umjesto točno u podne, kako se emitira već godinama, HRT-ov Dnevnik je danas krenuo u 12.17 sati.

Naime, HRT je odlučio termin informativne emisije pomaknuti zbog blagdana Tijelova, unatoč činjenici da su glavna tema svih rasprava u javnosti danas mogući opoziv Tomislavaka Karamarka, previranja u Vladi i ostavka Borisa Jokića, odnosno zaustavljanje kurikularne reforme.

Ovo nije prvi put da je javna televizija iznenadila svoje gledatelje pa su tako nedavno javno podržali i inicijativu Željke Markić, odnosno ‘Hod za život’.

Podsjetimo, u subotu 21. svibnja u Zagrebu će se održao Prvi nacionalni hod za život, a tim povodom u Studiju 4 ugošćena je Željka Markić i Hajdi Beogić iz udruge U ime obitelji.

”Temeljna poruka je da je Hrvatska zemlja u kojoj želimo živjeti. Želimo pokazati da su ljudi najveće bogatstvo koje imamo i da se mora u njih ulagati”, naglasila je Željka Markić. Istaknula je da mjere kojima se podupiru žene, a posebno one koje žele biti majke, nisu dovoljne.

”Mora se naći načina da se pomogne mladim obiteljima. Mnoge žene ostaju bez posla jer planiraju roditi dijete”, rekla je Markić.

>>> ‘HOD ZA ŽIVOT’ IZAZVAO SNAŽNE REAKCIJE: Dvornikove žestoko napale povorku, poznata sportašica stala u obranu (FOTO)

‘Najsuvremeniji’ studio kopija Dnevnika NOVE TV?

Na HRT-u sigurno nisu očekivali kako će im novi dizajn Dnevnika između ostaloga donijeti i mogući sudski spor.

Naime, već nakon prvog emitiranog Dnevnika HRT-a stvorila se prava kontroverza jer je HRT prema viđenom frapantno iskopirao vizualni identitet Dnevnika Nove TV. Upravo zbog toga na Novoj razmišljaju opokretanju sudskog postupka protiv HRT-a.

Prvo su, već u nedjelju, netom nakon premijere novog vizualnog identiteta HRT-ova Dnevnika, reagirali korisnici društvenih mreža, Twittera i Facebooka, ukazujući na, kako su pisali, nevjerojatnu sličnost vizualnog identiteta dvaju konkurentskih Dnevnika. Logotip, izgled studija, poglavito uvodna špica, sve je twitterašima bilo sumnjivo. Oglasila se i Nova TV i to nakon što su, kako tvrde, od nedjelje navečerzatrpani pozivima gledatelja, marketinških stručnjaka i medija, prenosi Novi list.


Komentari