FOTOGRAFIJA KOJA GOVORI VIŠE OD RIJEČI: ‘Ovo je sramota hrvatskog zdravstva’ (FOTO)

gradacac.org

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin još se nije pomirio s ukidanjem T1 tima Hitne pomoći u Tisnom, piše sibenik.in.

Koliko je ljut što je T1 tim premješten u Vodice pokazao je i statusom na svom Facebooku, na kojem je objavio derutno stanje prostorija vodičke ispostave Zavoda za hitnu medicinu.

“Evo ovo vam je ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Vodicama koja je ispunila sve uvjete sukladno Zakonu i pravilniku. Ovo je sramota hrvatskog zdravstva”, napisao je Ivan Klarin u objavi na svome Facebook profilu.

FOTO: Facebook / Ivan Klarin
FOTO: Facebook / Ivan Klarin

Ostali građani slažu se da je, prema viđenom na fotografiji, ovo ‘stvarno dno’, a načlenik ih je pozvao da obiđu te prostorije i vide uživo kakvo je stanje.

Ante je ostao šokiran činjenicom da se, što je očito po boji na zidu, do vrata dolazi stubištem, a ujedno se pita kako je omogućen pristup invalidima? Ivan na to dodaje kako im nije omogućen nikako, kao ni pacijentima koje treba reanimirati, a u slučaju reanimacije, one bi se, piše Ivan, vjerojatno vršile u hodniku.

Građani su ulaz usporedili s drvarnicom, krčmom, starim podrumom i atomskim skloništem.

Također, stanovnici Tisnog već su nekoliko puta prosvjedovali zbog ukidanja T1 tima Hitne pomoći u svome mjestu. Naime, T1 tim čine doktor/specijalist, medicinska sestra i vozač, a u T2 timu dvije medicinske sestre ili tehničara od kojih jedan upravlja vozilom Hitne pomoći.

Stanovnici su ujedno blokirali i Jadransku magistralu te slali poruku da su Vodice od Šibenika gdje je sjedište i bolnica Hitne pomoći udaljene tek 13 kilometara, dok je od Tisnog do Šibenika 40 kilometara.

Ivan Klarin objavio je i fotografiju ulaza u moderno uređeni primoštenski Dom zdravlja, u kojem također nema T1 tima Hitne pomoći.

FOTO: Facebook / Ivan Klarin
FOTO: Facebook / Ivan Klarin


Komentari