(FOTO) Zagrebački vatrogasci građane upozorili čemu služi prekidač na štednjaku i zašto nikad ne smijemo laptop puniti na kauču

FOTO: Facebook / Vatrogasna postrojba Zagreb

Kroz dvije fotografije naši hrabri vatrogasci objasnili su kako zajedno možemo spriječiti nesreća.

Vatrogasna postrojba Zagreb na Facebooku je objavila je dvije fotografije kojima nastoji educirati i upozoriti sve građane da zajedno spriječe nesreće. Na prvoj se fotografiji nalazi potpuno spaljeni kauč, a uzrok tomu bio je – laptop. Fotografija je snimljena tijekom današnje intervencije u zagrebačkom Savskom gaju, gdje vlasnik u stanu na kauču ostavio laptop na punjenju.

“Punjenje računala i drugih elektronskih uređaja na krevetima, dekama, jastucima i tepisima predstavalja rizik od požara. Na sreću, današnji požar u Savskom gaju ugasili smo na vrijeme. Spriječimo nesreće zajedno”, kazali su.

No, nisu samo ovakve situacije uzrok brojnih požara. Osim ostavljene upaljene pegle, najopasniji je štednjak, stoga su zagrebački vatrogasci građanima objasnili čemu služi – prekidač na štednjaku budući da gotovo svaki treći dan u Zagrebu dođe do požara hrane na štednjaku.

“Ova mala pametna spravica služi za isključivanje štednjaka. Iskoristite ju da ugasite vaše kulinarsko remek djelo dok odete “malo” ubiti oko ili dok odete na jednu brzinsku rundu “kave”.

Iz toga se može razviti sasvim ozbiljan požar. Ne treba vam da vam razvalimo vrata dok spašavamo vas, susjede, životinje i zgradu.

U prosjeku svaki 3. dan u Zagrebu dođe do požara hrane na štednjaku. Spriječimo nesreće zajedno”, poručili su iz Vatrogasne postrojbe Zagreb.


Komentari