(FOTO) Urnebesne reakcije s društvenih mreža na Bernardićev govor: ‘Bravo, maestro. Smotali su te kao zelje u sarmu’

FOTO: Pretjerivač / Facebook

Na društvenim mrežama nije trebalo dugo čekati reakcije i sprdnje.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na početku sjednice Sabora krenuo je s obrazloženjem SDP-ovog zahtjeva za opozivom Zdravka Marića.

Nije zaboravio ni sada već čuveno zelje hrvatskih proizvođača, kojeg Bernardić već danima, uz čokoladicu Dorina, reklamira na društvenim mrežama.

Dok kriza u Vladi doseže vrhunac, njegov govor na sjednici Sabora krenuo je u sasvim drugom smjeru…

Sjećam se tog blagog pogleda moga oca koji me podragao po glavi kao da me želi smiriti kada je odlazio u rat i rekao “sve će biti u redu”. Kao da će se vratiti za 40 dana. Prolazile su godine, prolazili su dani, prolazilo je vrijeme, ali ono što je prolazilo su ljudske sudbine. Prolazile su obespravljene mirovine, redovi za crni kruh…

Tek nas je škripa guma BWM-a u kasnim 90-ima podsjetila na nešto nije dobro, da je krivo krenulo. Pretvorba i privatizacija su uzele maha. Danas se ljuljaju temelji Hrvatske. U politiku sam ušao kao dijete jer sam vidio nepravdu protiv koje se vi moramo boriti. Politika je za mene rad i odricanje. Tek kad svako dijete bude imalo jednaku šansu, Hrvatska će postati zemlja dobrog življenja.

Stvari su do jučer u Agrokoru izgledale dobro. Veselili smo se kad je napravljena akvizicija u regiji. Bio sam sretan kad sam gledao hrvatski uspjeh. U ovom trenutku i Slovenija je doniela lex Mercator, u ovom trenutku novca za isplatu radnicima i dobavljačima ima možda do 30. svibnja. Sve odluke ova je Vlada odgodila za sutra. Ono što je doneseno jučer, urgentno, bio je lex Agrokor. Interesi su očito bili puno jači i od interesa HDZ-a.

Ministar financija je ovdje danas manje važan. Ono što je važnije od svega jest pitanje odgovornosti. Ovo je pitanje moralne, političke i ljudske odgovornosti. Ovdje je bitan princip, postoji li u Hrvatskoj ikakva odgovornost? Volimo li svoj narod, poštujemo li institucije ove države?

Zar ne može ništa u ovoj zemlji  proći bez laži i prevare? Možemo iz ovog iščitati da nema sreće poprijeko, preko novca hrvatskih građana. Danas je politikom ‘tko je jamio jamio’, ugrožena hrvatska stabilnost. Novca za plaću radnicima i dobavljačima ima možda do 31.5. A sve odluke Vlada je odgodila za ‘sutra’. No promptno je donesen Lex Agrokor. Što je s malim proizvođačima, sokova, krumpira, zelja, koji su dizali kredite da bi financirali zaduženja? Što je s radnicima u Konzumu i drugim povezanim poduzećima? Mi ne želimo neprijateljstvo, nego uspješnu Hrvatsku, ali to ne možemo ostvariti ukoliko zakoni nisu jednaki za sve. Ja sam uvijek spreman za dijalog, što se tiče obrazovne reforme, decentralizacije zemlje, energetske neovisnosti, olakšavanja poduzetnicima poslovanja, dignuti minimalac. Pozivao sam na dijalog, ali od njega ništa bilo nije”, kazao je Bernardić.

Porezna reforma je omogućila da oni koji imaju više, imaju još više, a oni koji imaju manje, imaju još manje. Nakon toga slijedi lanac odgovornosti vezano uz Agrokor. Ministar financija koji je bio zadužen za financiranje u tom poduzeću. Ako je tamo imao veliku plaću, 60.000 kuna, kako je moguće da ništa nije znao. Zar mu zbog toga nije neugodno? Ovdje je bitan princip. Postoji li u Hrvatskoj ikakva odgovornost?” zapitao se Bernardić.

Da imate obraz, ne bi govorili da ste u pravu, pored jasnih dokaza. Da imate odgovornost, sami bi otišli”, poručio je Bernardić Mariću.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Očekivala sam argumente, činjenice, egzaktne podatke. Dobili smo preopćeniti literarni uradak. U vaših 30 minuta koje ste imali, 28 minuta ste posvetili nečemu što je zvučalo kao zadaćnica nekog darovitog mladića“, rekla mu je Irena Vuksanović Petrijevčanin.[/box]

Reakcije i sprdnje na njegov patetični govor nije trebalo dugo čekati. Twitteraši su odmah krenuli ‘u akciju’, a reakcija nije izostala ni na Facebooku na stranicama ‘Di su pare’ i ‘Pretjerivač.

Ovo su neke od reakcija na Bernardićev govor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari