(FOTO) Predsjednica zna da je u šatoru toplije kad se griju dva tijela

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je vojni kamp.

Vojnici u kampu Josip Jović danas su imali društvo. Njih je, naime, posjetila predsjednica koja je pregledala šatore i “podučila” ih kako se oživljavaju unesrećeni. Ispričala je kako su vojnici proveli noć na hladnoći, ali skratili su vrijeme pjesmom.

Osim toga, predsjednica je kazala i kako su joj proradili vojnički instinkti kada je ušla u šator, a prisjetila se i da je ona spavala u njima u sklopu obuke.

“Ja sam spavala u šatoru, ali to je bio onaj veliki, američki, grijani. Jednu noć su nam isključili grijanje da vide kako ćemo reagirati”, rekla je. Uz to je dodala i kako su šatori za hrvatske vojnike jako dobri jer su obloženi zaštitnom folijom.

Upozorila je ipak, da su bolji šatori za dvije osobe.

“Jako, jako dobro štite i drže temperaturu ovi naši, ali naravno da su ovi šatori koji su predviđeni za dvije osobe puno bolji, jer ipak kad su dva ljudska tijela i malo griju, jest ugodnije, i vi možete primijetiti ulazi li kolega ili kolegica u fazu nekog smrzavanja”, upozorila je Kolinda.

Dala je i savjete za oživljavanje

Predsjednica je vojnicima udijelila i nekoliko praktičnih savjeta.

“Što ćete prvo učiniti kad vidite unesrećenu osobu?” upitala je novinare, a kada nije dobila odgovor sama je objasnila postupak u nekoliko koraka. Došla je i do reanimirana pa ponovo upitala okupljene znaju li koja je najbolja pjesma za oživljavanje:

“Znate li koja je najbolja pjesma za oživljavanje? Stayin’ alive iz osamdesetih godina, ona vam drži ritam srca”, kazala je Grabar Kitarović.


Komentari