(FOTO) Klepetan se napokon vratio Malenoj, otjerao njezina udvarača, razbio jaje i razrušio gnijezdo

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Najljepša ljubavna priča životinjskog svijeta dobila je svoj nastavak!

Klepetan je u srijedu 12. travnja iza 15 sati sletio u gnijezdo svojoj Malenoj nakon gotovo 2 tjedna zakašnjenja.

Otjerao je Maleninog udvarača, razbio jedno jaje i razrušio cijelo gnijezdo, a kako piše 24sata, potukao se s rodanom koji je zauzeo njegovo mjesto u gnijezdu i s Malenom već začeo potomke.

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Najpoznatiji ptičji par u Hrvatskoj, a i šire, u 14 godina zajedništva, koliko njihova ljubav traje, dobio je 54 ptića. Njihova ljubavna priča nastavlja se 15. godinu zaredom i Klepetan se ponovno vratio svojoj voljenoj u Brodski Varoš kraj Slavonskog Broda.

Klepetan se vjerno iz Afrike vraćao svojoj Malenoj svako proljeće, no ove godine kasnio je više nego prijašnjih godina, zbog čega su mnogi odustali od njegova povratka. Međutim, prava ljubav uvijek nađe svoj put.. Malenu je prije 25 godina ranio jedan talijanski lovac pa je prisiljena zimovati u Hrvatskoj, stoga ne može na put s ostalim rodama.

Stjepan Vokić, koji za Malenu brine već više od 20 godina, presretan je radi Klepetanovog povratka kojeg je, osim njega, strpljivo čekala gotovo cijela Hrvatska, ali i obožavatelji iz inozemstva. Klepetana je Stjepan prepoznao ko karakterističnom klepetu.

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL


Komentari